FOLLOW US: facebook twitter

Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις εάν δεν ανακληθεί η απόφαση μεταβολής των όρων εργασίας

Ημερομηνία: 13-12-2023 | Συντάκτης:

Συνέντευξη τύπου χθες από Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και Σωματείο Εργαζομένων στη Μονάδα Απορριμμάτων Ηλείας

Γράφει η Κική Κολοβέρου – [email protected]


Σε δυναμικές μορφές αγώνα θα προχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργική Απορριμμάτων Ηλείας εάν η Κοινοπραξία “Μεσόγειος” που διαχειρίζεται το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά (Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων με Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων)δεν προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης μεταβολής των όρων εργασίας και δεν σταματήσει την “επιχείρηση τρομοκράτησης και απειλών για απολύσεις στους συνδικαλιστές”.

Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν από κοινού η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Κουής παρουσία της αντιπροέδρου του ΔΣ. Ζωής Τσάση και μελών του Ε.Κ καθώς και του προέδρου της ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας Νίκου Λοχοβίτη οι οποίοι και εξέφρασαν την στήριξη τους στην περίπτωση που προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Η κ. Παναγιωτάρα αρχικά κατήγγειλε και καταδίκασε την επίθεση της διοίκησης της εταιρίας που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά κατά των εργαζομένων υποστηρίζοντας πως έχει επιδοτηθεί αδρά από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και παρόλα αυτό επιδιώκει να καταργήσει τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με αποκλειστικό στόχο να αυξήσει τα κέρδη της. Όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει 8ωρες συμβάσεις Δευτέρα με Παρασκευή ωστόσο στις 27 Νοεμβρίου τους ζητήθηκε, ξεχωριστά από τον κάθε ένα, να υπογράψουν “ένα χαρτί” χωρίς να τους δώσει το περιθώριο μελέτης του και όπως διαπίστωσαν στην συνέχεια αφορούσε την μεταβολή των όρων που διέπουν την εργασιακή τους σχέση. “Η εργοδοσία κατάργησε τη δουλειά Δευτέρα- έως Παρασκευή και το ωράριο 7 το πρωί έως 3 το μεσημέρι. Ετσιθελικά, η εργοδοσία προχώρησε σε βλαπτική μεταβολή ουσιαστικών όρων της σύμβασης εργασίας σε βάρος των εργαζομένων και μάλιστα σε όποιος δεν δέχεται να υπογράψει ετοιμάζει απολύσεις. Έτσι έκανε με τον πρόεδρο των εργαζομένων που δεν υπέγραψε, που τον ενημέρωσε ότι ετοιμάζει την απόλυσή του. Το ίδιο κάνει και με άλλους πρωτοπόρους εργαζόμενους και εκλεγμένους συνδικαλιστές, γιατί οι εργαζόμενοι στα «σκουπίδια» στην Τριανταφυλλιά, που δουλεύουν μέσα σε τρομερά δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, δεν δέχονται να δουλεύουν όποτε θέλει η εργοδοσία, όποιες μέρες την συμφέρει (Σάββατα, Κυριακές, γιορτές), να τους ξεζουμίζει και να μην μπορούν να προγραμματίζουν καθημερινά και σταθερά τη ζωή τους. Με αυτό τον τρόπο τρομοκρατώντας και απειλώντας με απολύσεις ανάγκασε την πλειοψηφία των συναδέλφων ( χωρίς κανείς να συμφωνεί με τις βλαπτικές μεταβολές που επιβάλλει η σύμβαση) να υπογράψουν, κυριολεκτικά με το μαχαίρι στο λαιμό!Σε αυτή την αναμέτρηση οι εργαζόμενοι στην Τριανταφυλλιά δεν είναι μόνοι τους. Μαζί τους είναι όλα εργατικά σωματεία του Νομού Ηλείας και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας”.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργική Απορριμμάτων Ηλείας κ. Χρήστος Κουής επισήμανε πως στην περίπτωση που η Κοινοπραξία προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις τόσο σε επίπεδο Ηλείας όσο και πανελλαδικά αν χρειαστεί, με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας αλλά και Σωματείων της Ηλείας. “Εμείς ζητάμε την ανάκληση της αντεργατικής βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας στις ατομικές συμβάσεις εργασίας μας και να παραμείνει η αρχική σύμβαση όπως έχει για τις ειδικότητες και το χρονικό πρόγραμμα εργασίας. Παράλληλα να σταματήσουν οι απειλές και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Εάν η εταιρία επιλέξει το δρόμο της αδιαλλαξίας, θα απαντήσουμε μαζικά και αποφασιστικά τόσο σε επίπεδο Νομού αρχικά όσο και Πανελλαδικά” ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot