FOLLOW US: facebook twitter

Σταθεροποιείται στις 220 αφίξεις η κρουαζιέρα

Ημερομηνία: 13-12-2023 | Συντάκτης:

-Κλείνει μια δύσκολη περίοδος που είχε ξεκινήσει πριν από την πανδημία, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου, Κώστας Καραγιάννης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό φαίνεται ότι επανακάμπτει η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Κατακόλου, καθώς η φετινή χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθεί με 220 αφίξεις, εφόσον δεν προκύψουν ακυρώσεις στα τελευταία έξι δρομολόγια ως το τέλος του έτους.

Για το 2024 μέχρι στιγμής οι ναυτιλιακοί πράκτορες έχουν υποβάλει στο πρόγραμμα 226 αφίξεις, ωστόσο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Κώστα Καραγιάννη εκφράζεται η αισιοδοξία για παραπάνω αφίξεις μόλις ολοκληρωθεί η κατάρτιση του οριστικού προγράμματος.

«Το 2023 είναι η χρονιά που η κρουαζιέρα στο Κατάκολο αφήνει πίσω της μια περίοδο δύσκολη, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από την πανδημία, αφού το 2019 είχαμε μόλις 199 καράβια, όσα και το 2022, που ήταν 198 και βγαίναμε από την πανδημία. Φέτος ο αρχικός προγραμματισμός πήγε καλά, αφού θα φτάσουμε κοντά στα 220, ανάλογα με το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες που έχουμε προγραμματισμένες αφίξεις. Εκτιμώ ότι το 2024 θα έχουμε περισσότερες αφίξεις κατά 10% με 15%, ωστόσο σε κάθε περίπτωση είναι θετικό το δεν είχαμε ακυρώσεις παρότι το διεθνές περιβάλλον στη Μεσόγειο δεν είναι πολύ σταθερό. Το καλό είναι πως έχουμε σταθεροποιηθεί αρκετά πάνω από τα 200 δρομολόγια και ελπίζουμε ότι το 2024 θα έχουμε καλύτερο διεθνές περιβάλλον και ο παγκόσμιος τουρισμός θα πάει καλύτερα», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος