FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα το Σάββατο για την «Αυλή των θαυμάτων» στο ΣΙΝΕ «Άστρον»

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:

Με το διαχρονικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη , το αριστούργημά του “ Η Αυλή των θαυμάτων” , που σημάδεψε την πορεία του ελληνικού θεάτρου γιατί επηρέασε πολλούς νεότερους συγγραφείς, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 27 Μαίου στις 8.30 το βράδυ στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών η θεατρική ομάδα του Ερασιτεχνικού θεατρικού Ομίλου Λεχαινών,  σεσκηνοθεσία του  γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Σπύρου Κουβαρδά με εικοσαετή θητεία και στο εθνικό και στο ελεύθερο θέατρο. Το Ερασιτεχνικό θέατρο Ομίλου Λεχαινών, επανέρχεται μετά από 4 χρόνια απουσίας στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής μας με μεγάλη λαχτάρα και ανυπομονησία, στήνοντας με μεράκι μια όμορφη παράσταση. 

Οι θεατρόφιλοι θα  απολαύσουν  την παράσταση στη σκηνή του ΣΙΝΕ «Άστρον» στα Λεχαινά στις  27-28-29 και 31 Μαΐου και στις 4 και 5 Ιουνίου.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου 1957 από το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» Θεωρείται ένα από τα έργα που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Θεάτρου. Σήμερα, 50 χρόνια μετά τη συγγραφή του, διατηρεί ακόμα μέρος της πρώτης του φρεσκάδας κι ανεβαίνει συχνά σε θεατρικές σκηνές.

Λίγα λογια για το έργο  

Το έργο διαδραματίζεται σε μια λαϊκή αυλή στο Βύρωνα όπου μοιράζονται τις ζωές τους οι ήρωες του έργου.  Άνθρωποι ετερόκλιτοι και διαφορετικοί μεταξύ τους μα γνώριμοι κι ευδιάκριτοι στη συλλογική μας μνήμη, συνθέτουν μια αληθινή και βαθιά ανθρώπινη, μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του χθες, διόλου μακρινής στο σήμερα. Σε αυτή την αυλή συναντώνται και διαπλέκονται καθημερινά, οι προσδοκίες, οι αγωνίες τους, οι εξομολογημένοι κι οι ανομολόγητοι πόθοι τους.                               Εκεί χτίζουν τις ελπίδες για το μέλλον, που κάτι καλύτερο θα φέρει… κι εκεί γκρεμίζονται μαζί με την αυλή τους, που δεν έχει χώρο στο «νέο κόσμο» που οικοδομείται με «όχημα» την πολυκατοικία και την αντιπαροχή.                               

Σε αυτόν το τόπο που «δε ξέρεις ποτέ τι είσαι και πως θα ξημερωθείς, που δε στεριώνεις ποτέ και πουθενά…που όλα πάνε όπως τους έρθει», οι ήρωες μας θα πρέπει να τραβήξουν μπρος και  να χτίσουν στα χαλάσματα του χθες το δικό τους «καλύτερο» αύριο…                                                

Παίζουν:

Ασημακοπούλου Ελευθερία / Μηχανικός

Ασημακοπούλου Φωτεινή / Όλγα

Γεωργιτσοπούλου Ζωή / Αννετώ

Δρακόπουλος Γρηγόρης / Γιάννης

Μαραζιώτη Μαρία / Βούλα

Παναγόπουλος Αλέξης / Άνδρας, Ταχυδρόμος

Ρούσσος Διονύσιος / Στέλιος

Σεφερλής Μιχάλης / Μπάμπης

Τρότζας Δημήτρης / Ιορδάνης

Τρότζα Σία / Αστά

Φιτσάλος Φάνης / Στράτος

Φλιάτουρας Κωνσταντίνος / Αστυνόμος

Χριστοδουλοπούλου Μένια / Ντόρα

Χρυσανθακοπούλου Γιώτα / Μαρία

Σημείωμα του σκηνοθέτη Σπύρου Κουβαρδά:

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Κουβαρδάς στο σημείωμα του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το έργο γράφτηκε την δεκαετία του πενήντα και σήμερα έχουμε 2023, δυστυχώς επί της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η ανασφάλεια, ο αγώνας για την επιβίωση, η μετανάστευση για μια καλύτερη ζωή, οι ανισότητες, το εισοδηματικό χάσμα, ανάμεσα στον εργατοϋπαλληλικό κόσμο και στην άρχουσα τάξη παραμένουν.                                                                          Η «οικονομική πρόοδος» που ισοπέδωσε τις αυλές για να αξιοποιηθούν τα οικόπεδα άφησε ανυπεράσπιστα και ξεχασμένα τα λαϊκά στρώματα με μόνο εφόδιο και όπλο την ονειροπόληση για ένα καλύτερο αύριο που ακόμα δεν ήρθε. Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν ξανά. Τα θαύματα για τα οποία είναι ικανές «οι αυλές» της χώρας παραμένουν ομιχλώδη και μελαγχολικά.»

Παραστάσεις 27,28,29,31 Μαΐου & 4 και 5 Ιουνίου στο σινε Άστρον στα Λεχαινά

Προπώληση εισιτηρίων : 26-29 Μαΐου και 4-5 Ιουνίου ,10.00-14:00 στο σινε Άστρον


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος