FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα για το Εξοικονομώ Αυτονομώ – Στις 18 Δεκέμβρη οι αιτήσεις για τη Δυτική Ελλάδα στο exoikonomo2020.gov.gr

Ημερομηνία: 11-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Απενεργοποιήθηκε χθες η δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας Εξοικονομώ Αυτονομώ, το exoikonomo2020.gov.gr προκειμένου να προετοιμαστεί το σύστημα για το άνοιγμά του. Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι το Εξοικονομώ  Αυτονομώ και η πλατφόρμα exoikonomo2020.gov.gr σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 το πρωί, θα ανοίξει για υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Στη Δυτική Ελλάδα, η έναρξη υποβολής αιτήσεων για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, έχει οριστεί για τις 18 Δεκεμβρίου 2020 ενώ για τις πολυκατοικίες από 18/01/2021 σε όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και για την έναρξη των υποβολής αιτήσεων, όλες οι δοκιμαστικές αιτήσεις θα διαγραφούν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι για το Εξοικονομώ Αυτονομώ, με την έναρξη της λειτουργίας υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια, θα πρέπει να καταχωρήσουν εκ νέου την αίτησή τους για να την υποβάλλουν.

Οι ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας μπορούν να πάρουν επιδότηση για παρεμβάσεις που εξοικονομούν ενέργεια και ενισχύουν την ενεργειακή αυτονομία της κατοικία σας.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να επιδοτηθούν είναι: αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση / αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης, σύστημα ζεστού νερού με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), άλλες παρεμβάσεις (φωτοβολταϊκό σύστημα, smart home, αναβάθμιση ανελκυστήρα, κ.ά.).

Διάρκεια προγράμματος

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι εξαντλήσεως των κεφαλαίων τού προγράμματος ανά περιφέρεια και όχι μετά τις 31/12/2021.

Το πρόγραμμα που εκπόνησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ως στόχο την ανακαίνιση 60.000 κατοικιών ετησίως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος