FOLLOW US: facebook twitter

«Το Υπουργείο Παιδείας είναι εκτός πραγματικότητας»: Θύελλα αντιδράσεων από τον εκπαιδευτικό κόσμο της Ηλείας για τις «διαδικτυακές» εξετάσεις μέσω… τηλεκπαίδευσης!

Ημερομηνία: 11-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σαρωτικές είναι οι αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου για την εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας που εν μέσω πανδημίας και ιδιαίτερων συνθηκών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που έχει ακόμα πολλά και σοβαρά προβλήματα, ζητά να γίνει αξιολόγηση των μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια με γραπτές δοκιμασίες! Η εγκύκλιος αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι εκπαιδευτικοί την θεωρούν αντιπαιδαγωγική και υποκριτική, εκτός πραγματικότητας. Μάλιστα για το θέμα αυτό συνεδριάζει εκτάκτως  σήμερα και η ΕΛΜΕ Ηλείας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρύφωνας Αθανασόπουλος σχολιάζοντας στην Πρωινή το θέμα ατό τόνισε ότι αυτού του τύπου η αξιολόγηση των μαθητών σε καθεστώς καραντίνας  είναι αντιπαιδαγωγική και υποκριτική και ανέφερε:

“Το βράδυ της Τετάρτης 9/12/20, εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου που θα πρέπει να γίνει σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Τι περιλαμβάνει:

Ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, τεστ, βαθμολόγηση, πολλαπλές ομάδες θεμάτων, αποτροπή των φαινομένων συνεργασίας ή ηλεκτρονικής αντιγραφής, απαρέγκλιτη εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων, συγκεκριμένες προθεσμίες και ώρες υποβολής…. και άλλα τέτοια.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να βάλουν σε διαδικασία εξετάσεων – με όλη την πίεση και το άγχος που αυτή συνεπάγεται – παιδιά που βρίσκονται καθηλωμένα γύρω στις 7-10 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, παιδιά που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση ή που έχουν πρόσβαση με τεχνικές δυσκολίες, παιδιά που βιώνουν τον εγκλεισμό της καραντίνας (πάνω από  1600 κρούσματα κάθε μέρα),  παιδιά που έχουν αρρώστια ή πένθος μέσα στο σπίτι

(3289 οι νεκροί- έως τις 9/12/20), παιδιά που στερούνται την οποιαδήποτε κοινωνική ζωή, που στερούνται τις ευκαιρίες άθλησης ή σωματικής εκτόνωσης, παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τις στερήσεις (ολόκληροι οικονομικοί κλάδοι έχουν παραλύσει).

Σε αυτές τις συνθήκες…Πρέπει: Να τα αξιολογήσουμε και μάλιστα να είμαστε αυστηροί και απόλυτα αντικειμενικοί!!!!

Το Υπουργείο Παιδείας είναι εκτός πραγματικότητας, οι σχεδιασμοί του για το πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές στα Γυμνάσια, στα Λύκεια και ΕΠΑΛ κατά την εφαρμογή της μη καθολικής τηλεκπαίδευσης είναι αντιπαιδαγωγικοί και άκρως υποκριτικοί.”

Από την πλευρά της το μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας και αιρετή ΠΥΣΔΕ Αλεξία Λιάγκουρα επισημαίνει ότι όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και μας δίνει μια εικόνα σε αριθμούς για την τηλεκπαίδευση στον νομό:

«Επί συνόλου 8.266 μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο  Νομό Ηλείας , 351 δε συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ποσοστό 4,2%) γιατί δεν έχουν καθόλου πρόσβαση  ενώ 3.628 (ποσοστό 42%) χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο για την τηλεκπαιδευση.  Αυτοι λοιπόν οι μαθητές καλούνται με χθεσινή  εγκύκλιο του Υπουργείου να γράψουν διαγωνίσματα τετραμήνου και να αξιολογηθούν από αυτά! Το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι είτε μπορούν είτε δεν μπορούν καθημερινά να συνδεθούν με την πλατφόρμα…

Πόσο μακριά από την πραγματικότητα ζουν κάποιοι;  σε ποιο παράλληλο αστρικό σύμπαν;»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος