FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα για την «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά

Ημερομηνία: 06-12-2023 | Συντάκτης:

Στις 15 Δεκεμβρίου από τους ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας με παραστάσεις και για σχολεία  σε πρωινές ώρες

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Από την επόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, θα μπορούν να απολαύσουν παιδιά αλλά και μεγάλοι που νοιώθουν πάντα παιδιά, την Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ- Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», από την θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας , στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας σε πρωινές και απογευματινές παραστάσεις.  Η Χριστουγεννιάτικη  μουσικοθεατρική φαντασμαγορική παράσταση για όλη την οικογένεια,   είναι βασισμένη πάνω στο  ομώνυμο δημοφιλές μπεστσέλερ του εθνικού μας παραμυθά  Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα.

Η παράσταση απευθύνεται και σε σχολεία, που μπορούν να την παρακολουθήσουν κάποια πρωινά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε,  γι αυτό και ο σκηνοθέτης απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που μπορούν να αξιοποιήσουν για τους μαθητές της τάξης τους την πρόσκληση. αφού η «ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ» του Ευγένιου Τριβιζά έχει όπως όλα τα παραμύθια του εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στέλνει πάντα πολλά μηνύματα στα παιδιά. 

Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμυθία με κάλο τέλος αλλά μονό με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάτε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις Έτσι ξεκινάει μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες, απροσδόκητες συναντήσεις και θεαματικές μεταμορφώσεις…

Το πρόγραμμα και οι ώρες των παραστάσεων

·Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

– Παρασκευή 15/12/23 στις 19:30

-Σάββατο 16/12/23 στις 19:30

-Κυριακή 17/12/23 στις 19:30

•Πρωινές ώρες για επίσκεψη σχολείων :

-Δευτέρα 18/12/23 στις 10:00 πμ και 11:30 πμ

-Τρίτη 19/12/23 στις 10:00 πμ και 11:30 πμ.

·Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

·Γενική είσοδος : 4€

·Τηλ. Κρατήσεων : 6973234072


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος