FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για τον πρότυπο τουριστικό προορισμό

Ημερομηνία: 16-04-2024 | Συντάκτης:

-Δεκτό το αίτημα των Ηλείων αιρετών, αναμένεται η απόφαση προσεχώς

-Νέα συνάντηση χθες στη Ολυμπία με Τριαντόπουλο και «ΔιαΝΕΟσις»

Αποδεκτό θα γίνει το αίτημα των δημάρχων της Ηλείας για τον χαρακτηρισμό του νομού ως πρότυπου τουριστικού προορισμού, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ευρείας σύσκεψης στο ξενοδοχείο Αmalia στην Αρχαία Ολυμπία, υπό την παρουσία του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου και τεσσάρων γενικών γραμματέων της κυβέρνησης. των δημάρχων της Ηλείας και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, και του γενικού διευθυντή της «ΔιαΝΕΟσις», Διονύση Νικολάου.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Μύρωνας Φλουρής, εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση, αφού πρώτα καθοριστούν επακριβώς τα ωφελήματα που θα προβλέπει ο χαρακτηρισμός της Ηλείας ως πρότυπου τουριστικού προορισμού. Παράλληλα πρότεινε τη συγκρότηση ομάδων ανά δήμο ή διαδημοτικών για να υλοποιηθεί ένα σχέδιο δράσης που θα αφορά την τουριστική ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ανέφερε ότι υπάρχουν ταμεία και πόροι που μπορούν να απορροφηθούν από τους δήμους της Ηλείας, με βάση τα ώριμα έργα και τις ώριμες δράσεις που θα καταθέσουν στις προτάσεις τους.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και από τους υπόλοιπους γενικούς γραμματείς (ΥΠΕΣ, ΥΠΕΝ κλπ) σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την πολιτική προστασία, τις υποδομές, το περιβάλλον κα την αγροτική ανάπτυξη.

Οι δήμαρχοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες για το πώς θα προχωρήσει το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Ηλείας, ενώ ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος