FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για τη μεταστέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου στη Μυρτιά

Ημερομηνία: 08-11-2021 | Συντάκτης:

-Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του δημάρχου Τ. Αντωνακόπουλου


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη μεταστέγαση του Ενιαίου Ειδικό Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πύργου από τον Άγιο Ιωάννη στη Μυρτιά δρομολογεί ο δήμος Πύργου, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη το οποίο, ως γνωστόν δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή και ασφαλή μόρφωση των 56 φιλοξενούμενων μαθητών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Διευθύντρια του σχολείου με έγγραφό της από τον περασμένο Ιούνιο περιγράφει αναλυτικά τις ελλείψεις που το καθιστούν ακατάλληλο για σχολική μονάδα, προτείνοντας ως λύση τη μετεγκατάσταση στη Μυρτιά.

«Η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάσαμε όλες τις εναλλακτικές επιλογές και καταλήξαμε ότι η πλέον κατάλληλη για την άμεση μεταστέγαση του σχολείου είναι η μεταφορά του στο πρώην Γυμνάσιο Μυρτιάς, που παραμένει κλειστό τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Στη μεταφορά του συναινούν ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Ηλείας, με την προϋπόθεση ότι θα μεριμνήσουμε για την ασφάλεια των μαθητών που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε μελέτη για να καταστεί ξανά το πρώην Γυμνάσιο της Μυρτιάς λειτουργικό, προσβάσιμο και ασφαλές», είπε και υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι εργασίες πριν από τη διακοπή των μαθημάτων τα Χριστούγεννα.
Αφού ακολούθησε εκτεταμένη διαλογική συζήτηση, κατά την οποία τοποθετήθηκαν, ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυρτιάς, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Τρ. Αθανασόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων του Ειδικού Γυμνασίου κα Ε. Αραχωβίτη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει την πρόταση μεταστέγασης της σχολικής μονάδας στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Μυρτιάς, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρέχονται όλα τα εχέγγυα για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, με την υλοποίηση των απαραίτητων έργων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος