FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το κολυμβητήριο Πύργου

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:

-Ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος, υπογράφεται προσεχώς η σύμβαση κατασκευής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε τροχιά ανακατασκευής μπαίνει το προσεχές χρονικό διάστημα το κολυμβητήριο του Πύργου, αφού όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αυτό σημαίνει πως η σύμβαση κατασκευής του έργου θα υπογραφεί αμέσως μετά την έγκριση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου Πύργου, ώστε να μην υπάρχει κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο για την υλοποίηση του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 785.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου πέρασε από… σαράντα κύματα, αφού η αρχική σύμβαση προ τριετίας αποδείχθηκε θνησιγενής, ενώ στη συνέχεια η εκτόξευση των τιμών στα υλικά κατασκευής δημιούργησε προβλήματα με τις εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ως προς την αιτιολόγηση των εκπτώσεων.

«Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα έργο που θα έχει αίσιο τέλος το οποίο για να επιτευχθεί χρειάστηκαν λεπτοί χειρισμοί και επίπονη προσπάθεια από τη δημοτική αρχή αλλά και από την τεχνική υπηρεσία. Το έργο θα είχε ήδη συμβασιοποιηθεί αν δεν είχαμε αυτήν την αναίτια καθυστέρηση με την έγκριση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2023» δήλωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

Τι προβλέπει η μελέτη

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου προβλέπεται η κατασκευή κτιριακών υποδομών που θα βελτιώσουν αισθητά την πρόσβαση και τη φιλοξενία των αθλούμενων και των συνοδών τους.Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή κτιρίου 100 τ.μ. δύο ενοτήτων, που θα λειτουργήσει ως χώρος αποδυτηρίων σύγχρονων προδιαγραφών και ως χώρος γραφείου, με Στο κτίσμα πίσω από την κερκίδα του κολυμβητηρίου, το οποίο θα λειτουργεί ως αναψυκτήριο,  προβλέπονται παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, ενώ εργασίες αποκατάστασης προβλέπονται και στους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από την κερκίδα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ριζικές παρεμβάσεις στην κερκίδα όπου συνήθως περιμένουν οι γονείς τα παιδιά τους, καθώς θα τοποθετηθεί μεταλλικό στέγαστρο σκίασης, ενώ όλα τα σιδερένια κιγκλιδώματα θα αντικατασταθούν με νέα κιγκλιδώματα. Περιμετρικά και εντός του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου θα κατασκευαστεί διάδρομος κίνησης επισκεπτών πλάτους τριών μέτρων. Η πρόταση του δήμου Πύργου προβλέπει επίσης την προμήθεια κολυμβητικού εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου καθώς και τη δημιουργία Παιδικής Χαράς εντός του χώρου του κολυμβητηρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot