FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο 22 εκατ. ευρώ με διπλή στόχευση

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου

-Τους βασικούς άξονες παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αργυρόπουλος

-Αποχώρησε από τη συνεδρίαση η παράταξη Καννή

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κάτω από το βαρύ κλίμα πένθους που σκιάζει εδώ και μέρες τη χώρα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2023, όπως αυτό κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή, μετά την απορριπτική απόφαση που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το εναλλακτικό τεχνικό πρόγραμμα που είχε καταθέσει η παράταξη «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» της ελάσσονος μειοψηφίας σε παλαιότερη συνεδρίαση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος έκανε λόγο για ένα τεχνικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, το οποίο συνδυάζει αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα, ανέφερε πως έχει προϋπολογισμό 22 εκατ. ευρώ, δίχως να υπολογιστεί το πρόσφατο… δώρο του Πέτσα, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, για την αγροτική οδοποιία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και σημείωσε πως το κύριο χαρακτηριστικό του τεχνικού προγράμματος είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι, καθώς έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους πέντε εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μεγαλύτερα έργα που περιλαμβάνονται, όπως η ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Βαρβάρας, το Κλειστό Γυμναστήριο, η ανάπλαση της ανατολικής πλευράς της πόλης, κλπ.

«Απαντάμε σε καθημερινές ανάγκες και ταυτόχρονα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα έργα, με την εκπόνηση μελετώ. Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Τρίτσης, Πράσινο Ταμειο, ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας) και διαμορφώνουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, με διπλή στόχευση στην καθημερινότητα των πολιτών και στη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», επισήμανε.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, τόνισε πως το τεχνικό πρόγραμμα, όπως και ο προϋπολογισμός, θα μπορούσε να έχει εγκριθεί πολύ νωρίτερα και να μην έχει χαθεί χρόνος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Νώντα Κυριαζή, τον οποίο χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό των όσων έγιναν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος.

«Παραλάβαμε μηδενικό αριθμό μελετών και μέσα σε δύο χρόνια ουσιαστικά εκπονήσαμε πολλές μελέτες και δρομολογήσαμε έργα. Κάποια ολοκληρώθηκαν ήδη, κάποια είναι σε εξέλιξη και τώρα θα δημοπρατηθούν ακόμα περισσότερα. Το τεχνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει εγκριθεί αλλά δεν κατέστη δυνατό…» σχολίασε.

Πριν από την έναρξη της συζήτησης για το τεχνικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», Στάθης Καννής, δήλωσε πως η παράταξη του θα αποχωρήσει με το σκεπτικό ότι έχει ήδη εισφέρει στη σχετική συζήτηση από την προηγούμενη συνεδρίαση για το τεχνικό πρόγραμμα και προς αποφυγή νέων αντιπαραθέσεων.

«Έχουμε συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση και έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, με ομαδοποιημένα και μη κατατμημένα έργα. Η παρουσία μας σήμερα βοηθάει στο να υπάρξει απαρτία για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις που μας προσάπτει η δημοτική αρχή στην εκτέλεση έργων, κάτι που δεν αληθεύει», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος