FOLLOW US: facebook twitter

Βιωματικό εργαστήριο με έργα του Alphonse Mucha

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:

Το Σάββατο στην αίθουσα Εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδας

  • Μια συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με τη Πρεσβεία της Τσεχίας
  • Βράβευση των σπουδαστών των Εικαστικών Εργαστηρίων του Κρίστο Χάσα που διακρίθηκαν στην 50η Παιδική Εκθεση Καλών Τεχνών της Τσεχίας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ήλιδας και του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού και τη Πρεσβεία της Τσεχίας, έχει προγραμματιστεί workshop (βιωματικό εργαστήριο)  για όλες τις ηλικίες το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00μμ στην αίθουσα εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδας, με θέμα «Φτιάξε το δικό σου Μούχα», με γνωστά έργα του Άλφονς Μούχα, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Αρ Νουβώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. 2622024431.

Τη παρουσίαση και την επιμέλεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιήσει η διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας Λούτσιε Κούλιγκοβα.

Επίσης πριν την έναρξη του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση σπουδαστών των εικαστικών εργαστηρίων του κ. Κρίστο Χάσα, που διακρίθηκαν με τα έργα τους στην 50η Παιδική Έκθεση Kαλών Τεχνών του Lidice της Τσεχίας.

Τα έργα του Μούχα συχνά παρουσίαζαν όμορφες και υγιείς νέες γυναίκες με ρούχα νεοκλασικού ύφους που ήταν συχνά περιτριγυρισμένες με πολλά λουλούδια τα οποία κάποιες φορές σχημάτιζαν στεφάνια πάνω από τα κεφάλια τους. Σε αντίθεση με τους άλλους δημιουργούς αφισών της εποχής, χρησιμοποιούσε πιο απαλά παστέλ χρώματα. Ο Άλφονς Μούχα προσπάθησε να κάνει την ομορφιά της τέχνης προσιτή σε κάθε κοινωνική τάξη δίνοντας έμφαση στα σύμβολα και τα διακοσμητικά στοιχεία. Ανέπτυξε τα δικά του αισθητικά ιδανικά και το αυθεντικό του στυλ, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως “στυλ Mucha”. Δημιούργησε πολυάριθμους πίνακες, αφίσες, διαφημίσεις και εικονογραφήσεις βιβλίων καθώς και σχέδια για κοσμήματα, χαλιά, ταπετσαρίες και θεατρικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος