FOLLOW US: facebook twitter

Πουλήθηκε «μπιρ παρά» η περιουσία της Ένωσης Ηλείας-Ολυμπίας

Ημερομηνία: 30-09-2022 | Συντάκτης:

-Κατακυρώθηκε σε e-πλειστηριασμό το κτίριο που στεγάζει σούπερ μαρκετ στον Πύργο

-Στα 718.000 ευρώ το τίμημα, αρκετά χαμηλότερα από την πραγματική του αξία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε φάση ανακατατάξεων μπαίνει ο επιχειρηματικός χάρτης της Ηλείας με την επανέναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αφού αρκετά ακίνητα υπερχρεωμένων επιχειρήσεων βγαίνουν στο «σφυρί» σε εμπορική αξία πολύ χαμηλότερη από αυτή που θα είχαν υπό κανονικές συνθήκες αγοράς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κτίριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας στο κέντρο του Πύργου, στο οποίο στεγάζεται σήμερα επώνυμο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα e-auction, το οικόπεδο μαζί με το διώροφο κτίριο που έχει χρήση καταστήματος στο ισόγειο και γραφεία-αποθήκηστον όροφο, βγήκε σε πλειστηριασμό έναντι 718.000 ευρώ από την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών με την επωνυμία «Intrum».

Το ακίνητο είχε μεταβιβαστεί στο συγκεκριμένο fund το 2019 από την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης στην Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.Σ) υπό την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΝ. ΣΥ. ΗΛΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Ε.Σ»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την έκθεση εκτίμησης της τιμής, το ακίνητο ενδεχομένως πουλήθηκε σε τιμή τουλάχιστον 20% χαμηλότερα από την πραγματική εμπορική του αξία λόγω των πτωτικών τάσεων στην αγορά ακινήτων αυτήν την περίοδο.

«Η προσφορά προς πώληση ακινήτων στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση η οποία παρουσιάζεται μέτρια ως μικρή, με αποτέλεσμα να υφίστανται πτωτικές πιέσεις στις Αγοραίες Αξίες τους. Οι ζητούμενες εμπορικές αξίες δύναται να είναι υψηλότερες, αλλά οι πραγματικές τιμές στις οποίες λαμβάνουν χώρα οι δικαιοπραξίες είναι χαμηλότερες κατά 10% -20% από τις ζητούμενες στις περισσότερες περιπτώσεις. (…) Από την έναρξη της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας έως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Αξίες παρουσίασαν πτώση και το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται στάσιμες. Επιπλέον, εξαιτίας της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας η αγορά έχει γενικά παγώσει, και πράξεις αγοραπωλησίας δεν γίνονται ή γίνονται ελάχιστες. Επιπροσθέτως, η δεδομένη οικονομική συγκυρία, έχει οδηγήσει πιθανούς πωλητές αλλά και πιθανούς αγοραστές να κρατούν στάση αναμονής, με αποτέλεσμα η ζήτηση να είναι μικρή», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική έκθεση.

Σε πλειστηριασμό βγήκε και έτερο κτίριο της Ένωσης, απέναντι από αυτό που κατακυρώθηκε σε πλειοδότη, στην τιμή των 583.000 ευρώ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε καθώς δεν εμφανίστηκε υποψήφιος αγοραστής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος