«Πως το Erasmus άλλαξε το σχολείο μου»: Σε δράση του Erasmus συμμετέχει το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”98028″ img_size=”full”][vc_column_text]Το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας θα συμμετάσχει στη δράση “How Erasmus+ Changed My School” («Πώς το Erasmus+ Άλλαξε το Σχολείο Μου») που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια των Erasmus+ Days που θα υλοποιηθούν στις 10,11,12 Οκτωβρίου 2019. Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου ετοίμασε για τη συγκεκριμένη δράση ένα βίντεο διάρκειας 45 δευτερολέπτων που παρουσιάζει συνοπτικά τα οφέλη που έχει αποκομίσει η σχολική μας μονάδα για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές της από την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει συνεχώς από το 2013. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/mhxReH1jnNw (Erasmusadays I 2019) καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου http://dim-olymp.ilei.sch.gr/index.php/el/ .
Στα πλαίσια της ίδιας δράσης η Διευθύντρια του σχολείου κα Βικτωρία Βασιλοπούλου παραχώρησε μιας μικρής διάρκειας συνέντευξη σχετικά με τα οφέλη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη σχολική μονάδα Αρχαίας Ολυμπίας όπου μεταξύ άλλων είπε τα εξής:.
«Όταν ήρθα εδώ ως Διευθύντρια, είδα ένα σχολείο εξοπλισμένο χάρις στο Erasmus με συναδέλφους και νοοτροπία πολύ διαφορετική από τα άλλα σχολεία που είχα εμπειρία, διότι είχαν μια ταυτότητα του « εμείς» αλλά και μια ταυτότητα του Ευρωπαίου πολιτη, είδα ανθρώπους που έβγαλαν δουλειά σε σχολικές γιορτές που είχαν αφορμή τα προγράμματα Erasmus γιατί εμπλέκονται οι μαθητές μέσα στο πρόγραμμα εντελώς συνδυαστικά στο πλαίσιο της διάδρασης και του έμψυχου δυναμικού του σχολείου. Βλέπουμε λοιπόν ότι στην Ευρώπη όπως και στα δικά μας σχολεία, υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν με ανοιχτό μυαλό όλες αυτές τις δράσεις που σχετίζονται με την πολυπολιτισμικότητα. Ασχοληθήκαμε με ψηφιακή τεχνολογία μέσα στην τάξη και με μαθητές που είχαν ως πρώτη γλώσσα όχι την ελληνική και έμαθαν την γλώσσα και είναι καλύτερα μέσα στο σχολείο, αποκτήσαμε υλικό, δουλέψαμε στην καλοκαιρινή μας γιορτή αφού σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έγιναν διάφορες εργασίες σε τρεις διαφορετικές γλώσσες και είδαμε ότι το «εμείς» επεκτείνεται με έναν κώδικα πολύ ισχυρό που είναι η γλώσσα και από την άλλη δημιουργήθηκαν προγράμματα με άλλα σχολεία όπως στην Κύπρο και εντάξαμε προγράμματα e-twinninig. Το ένα πρόγραμμα βοηθάει το άλλο και οι άνθρωποι δουλεύουν χωρίς σύνορα και αυτό αποκτά για μας μια ιδιαίτερη αξία, αφού βρισκόμαστε σε μια πόλη την Αρχαία Ολυμπία, με παγκόσμια κληρονομιά…»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]