FOLLOW US: facebook twitter

Η τελευταία ομιλία της Βασιλικής Καραβάτου…

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Τρίτο βαρύ  πλήγμα μέσα σε ένα έτος  υπέστη το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας , αφού όπως είναι γνωστό  κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 28ου Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας στην Αρχ. Ολυμπία 4 – 6/10/2019 με τίτλο Διαφωτισμός: Παιδεία και Πολιτική (Enlightenment: Paideia and Politics) η Καθηγήτρια Βασιλική Καραβάκου η οποία συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγες ώρες αργότερα απεβίωσε.

Το  Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ξεκίνησε τις εργασίες του την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο Ολυμπίας. Τα μέλη της  Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που αποτελείτο από τους Σ. Πορτελάνο, Α. Μαρκαντωνάτο, Μ.Παναγιωτοπούλου, Α. Αδαμόπουλο, Χ. Μπράμο  σοκαρισμένα από την αναπάντεχη και τραγική εξέλιξη,  έλαβαν την απόφαση της ακύρωσης των υπόλοιπων εργασιών του Συνεδρίου,  που ξεκίνησαν κανονικά την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο το πρωί,  συμμετέχοντας στο πένθος της οικογένειας της εκλιπούσας συναδέλφου τους.

Το φετινό συνέδριο που θα ολοκληρωνόταν  την Κυριακή, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των καθηγητών Πανεπιστημίου Λεωνίδα Μπαρτζελιώτη και Σωτήρη Φουρνάρου, οι οποίοι πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου έγινε  το απόγευμα της Παρασκευής 4/10/2019  με την προσφώνηση του νέου  προέδρου του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας Σταμάτη Πορτελάνου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και χαιρετισμούς από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλο, τον Εμ. Μικρογιαννάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Παν. Αθηνών, του Βουλευτή Ηλείας Δ.  Καλαματιανού,  του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Β. Δημητρέλου , ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές Δ.  Αυγερινοπούλου και Μ. Κατρίνης.

Ακολούθησαν  ομιλίες από καταξιωμένους καθηγητές με θέματα που εστιάζουν στην ιστορία του  Διαφωτισμού και την επίδρασή του στην Παιδεία και την Πολιτική.

Το πρωί του Σαββάτου η Καθηγήτρια Βασιλική Καραβάκου από κοινού με τον Θεοφάνη Παπαστάθη, Εκπαιδευτικό, Μεταπτυχιακό φοιτητή, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης», Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρουσίασαν την προγραμματισμένη  ομιλία τους με θέμα: «Η εμπειρία ως Διαφωτισμός: συνέπειες για την σύγχρονη παιδεία και πολιτική». Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία ομιλία της Βασιλικής Καραβάκου, που λίγη ώρα αργότερα στον κεντρικό δρόμο της Ολυμπίας κατέρρευσε ξαφνικά στα χέρια συναδέλφων και φοιτητών της και στην πορεία για το Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπέκυψε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος