FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικός πολιτισμός και αμοιβαίος σεβασμός

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:

-Ο Δημήτρης Μεσσαλάς εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και έδωσε άμεσα το στίγμα της νέας θητείας

 

-Αντιπρόεδρος ο κ. Κλειδέρης και γραμματέας ο κ. Γαλανόπουλος,

-Ποιοι εκλέχθηκαν στη Δημοτική Επιτροπή

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημήτρης Μεσσαλάς είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στη χθεσινοβραδινή εναρκτήρια συνεδρίαση για τη νέα θητεία στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο κ. Μεσσαλάς, ο οποίος προτάθηκε από τον δήμαρχο Στάθη Καννή, έλαβε 22 θετικές ψήφους από τους 28 παρόντες, ενώ «λευκό» ψήφισαν η παράταξη του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Διονύση Μπέλτσου, και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Αθανάσουλας.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Κλειδέρης με 26 ψήφους και δύο λευκά, ενώ γραμματέας εκλέχθηκε από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας ο Ανδρέας Γαλανόπουλος με 27 ψήφους και ένα λευκό.

Ο κ. Μεσσαλάς ευχαρίστησε τόσο τον κ. Καννή για την πρόταση όσο και τους δημοτικούς συμβούλους για την υπερψήφιση της πρότασης και τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ότι ως νέος πρόεδρος θα λειτουργήσει με γνώμονα τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού και του αμοιβαίου σεβασμού, σημειώνοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο καθίσταται εκ νέου κυρίαρχο όργανο της διοίκησης του δήμου.

«Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης την οποία αναλαμβάνω, θα πράξω όσα απαιτούνται από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να ανταποκριθώ σε αυτά τα καθήκοντα, έχοντας φυσικά την προηγούμενη εμπειρία έχοντας ήδη διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος. Η νέα νομοθεσία προβλέπει διευρυμένες αρμοδιότητες, με υποχρεωτικές συνεδριάσεις λογοδοσίας κλπ, οι οποίες καθιστούν το δημοτικό συμβούλιο και πάλι κυρίαρχο όργανο της διοίκησης του δήμου, κάτι που λόγω της απλής αναλογικής δεν ίσχυε την προηγούμενη τετραετία, αφού οι αρμοδιότητες ήταν περιορισμένες», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να συμβάλουν στην ομαλή και ποιοτική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

«Θα προσπαθήσω όλες οι συνεδριάσεις να βασίζονται στις αρχές του πολιτικού πολιτισμού και να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Συστατικό της επιτυχίας είναι η συλλογικότητα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τις αρχές της νομιμότητας και της  διαφάνειας. Οφείλουμε να καταλάβουμε και οι παλαιότεροι και έμπειροι, αλλά και οι νεότερο, ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν επαφίεται στον πρόεδρο και στο προεδρείο. Είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι λαϊκισμοί, οι προσβολές μεταξύ των μελών δεν τιμούν το όργανο της πρωτεύουσας του δήμου μας και δεν θα γίνουν ανεκτές και επιτρεπτές. Έχουμε όραμα και σχέδιο για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του συμβουλίου και την καθημερινότητα των δημοτικών συμβούλων με πράγματα που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Με πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας, θα συμβάλουμε όλοι για την πρόοδο του τόπου», επισήμανε.

Προτού ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, αποκάλυψε ότι το 2014, όταν διαδέχθηκε τον Στάθη Καννή στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, είχε βρει ένα εγκωμιαστικό σημείωμα, και πρόσθεσε πως ήρθε η ώρα να το ανταποδώσει.

Σύντομο χαιρετισμό στο Σώμα απηύθυναν επίσης ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Κλειδέρης και ο γραμματέας Ανδρέας Γαλανόπουλος.

Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των μελών της επταμελούς Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Πύργου.

Από την παράταξη της πλειοψηφίας εκλέχθηκαν τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Νώντας Κυριαζής, Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου και Βασίλης Φάμελος. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν ο Δημήτρης Τζουανόπουλος, ο Γιώργος Βέρροιος, ο Βασίλης Λιακόπουλος και ο Θανάσης Τσαμπρινός.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν τακτικά μέλη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Γιάννης Αργυρόπουλος. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Διονύσης Μπέλτσος, και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Νίκος Σκορδαλής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia