FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτική λύση για τα χρυσόβουλα του Αγά Καράτουλα

Ημερομηνία: 12-11-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75353″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά στο Χειμαδιό με βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και φορείς

 

Υπό το ελπιδοφόρο φως της Συνταγματικής Αναθεώρησης και της επανεξέτασης των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, συγκυρίας που παρουσιάζεται ελπιδοφόρα, οι κάτοικοι του Χειμαδιού αλλά και των γύρω χωριών, πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του χωριού.

Η διεκδίκηση της γης τους, από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι «παγωμένοι» αναμένουν τις εξελίξεις για το σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν.

Παρουσία βουλευτών αλλά και πολιτικών εκπροσώπων του νομού, ο πρόεδρος της Τ.Κ Χειμαδιού Θεόδωρος Μπάλλας, τόνισε ό, τι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει δικαίωση.
Την θέση της επιτροπής της Μονής μετέφερε στη συνέχεια ο δικηγόρος Χαράλαμπος Μπράμος, ο οποίος όπως ανέφερε, ύστερα από την επίσκεψή του στο Μοναστήρι, έλαβε την διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται «κανέναν ξένος να πειράξει την περιοχή». Η ηγουμένη όπως

είπε, προκηρύσσει διαγωνισμό, καθώς αν δεν το κάνει κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενη για απιστία. Το πρόβλημα όμως σύμφωνα με το κ. Μπράμο δεν έχει λυθεί οριστικά καθώς τα δικαστήρια είθισται να δικαιώνουν τις Μονές. Το θέμα συνέχισε ο κ. Μπράμος, είναι πολιτικό πλέον και επιδέχεται μόνο πολιτική λύση. Τονίζοντας ό, τι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να περάσει μια τροπολογία, αφού δημιουργείται πρόβλημα επιβίωση πλέον των κατοίκων αυτών των πέντε κοινοτήτων της Ηλείας και να αποποιήσουν τις διατάξεις του διατάγματος του 1933 και να επιτρέψουν ή να επιβάλλουν νομοθετικά, να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 1045 του Αστικού Κώδικα περί 20 ετούς χρησικτησίας για όλα τα διακατεχόμενα και καλλιεργούμενα κτήματα.

Την πιθανότητα να «σκοντάψει» στο σύνταγμα η λύση που προτείνει ο κ. Μπράμος εξέφρασε στη συνέχεια ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος. Δήλωσε όμως διατεθειμένος να μαζί με όλους τους βουλευτές του νομού, να καταθέσουν το κείμενο που θα συντάξει ο κ. Μπράμος, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα υπάρξει. Σε αντίθετη περίπτωση όπως ανέφερε, επειδή υπάρχει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, θα πρέπει να διεκδικήσουν να περαστεί στο άρθρο 3 που αφορά στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, έτσι ώστε να δοθεί λύση με νομοθετική πράξη.

Στην συγκυρία της καλής συνεργασίας Εκκλησίας και Κράτους αναφέρθηκε στη συνέχεια ο βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης, τονίζοντας ότι είναι χρέος όλων να διασφαλίσουμε ότι τα νέα παιδιά θα μείνουν στον τόπο τους.

Με την σειρά του και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός στάθηκε στην ευτυχή συγκυρία των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, που βοηθά στο να τεθούν τέτοιου είδους ζητήματα, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η γη να συνεχίσει να καλλιεργείται και να παραμείνει σε αυτούς που καθημερινά παλεύουν για να παράγει αγαθά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν στην ομιλία τους μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, κ.α.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot