FOLLOW US: facebook twitter

Γευσιγνωσία εξαίσιων κρασιών: Πολλοί οι επισκέπτες στα Κτήματα Μερκούρη και Μπριντζίκη που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκη Ημέρα Οινοτουρισμού

Ημερομηνία: 12-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Τις πόρτες τους άνοιξαν χθες στους οινόφιλους του νομού, τα Οινοποιεία της Ηλείας,  ταξιδεύοντας για μια ακόμα φορά τα εκλεκτά εμφιαλωμένα κρασιά τους και τις νέες τους εσοδιές, , συμμετέχοντας μαζί με εκατοντάδες άλλα Οινοποιεία της χώρας αλλά και της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού που γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη.

Μεταξύ των Οινοποείων που άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό, ήταν χθες το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και το Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι που δέχθηκαν τους επισκέπτες στα ειδυλλιακά τους Κτήματα από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Η ηλιόλουστη μέρα, ήταν σύμμαχος αυτής της οινικής εξόρμησης, ένας ακόμα λόγος για να κινητοποιήσει τον κόσμο να επισκεφθεί τα οινοποεία μας, τους πανέμορφους αμπελώνες και να γευτεί τα κρασιά που παράγουν τα Κτήματα.

Στο Κτήμα Μερκούρη οι πάντα φιλόξενοι ιδιοκτήτες της οικογένειας Κανελλακόπουλου, αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά εξαιρετικοί οικοδεσπότες, ξενάγησαν τους επισκέπτες στους αμπελώνες, στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων,  τους ενημέρωσαν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε και βεβαίως ακολούθησε όπως πάντα γευσιγνωσία καθώς κέρασαν τον κόσμο κρασιά από τις τρέχουσες σοδειές. Για μια ακόμα φορά, οι δρόμοι του κρασιού, στάθηκαν αφορμή για γόνιμες συζητήσεις σε μια υπέροχη παρείστικη ατμόσφαιρα στο πανέμορφο Κτήμα Μερκούρη.

Γιορτινή ατμόσφαιρα επικράτησες και στο Κτήμα Μπριντζίκη, όπου οι ιδιοκτήτες του Σάκης και Διονυσία Μπριντζίκη αποδείχθηκαν όπως πάντα άψογοι οικοδεσπότες και γιόρτασαν μαζί με πολλούς επισκέπτες την ημέρα του ταξιδιού του κρασιού, με δωρεάν γευσιγνωσία των οίνων τους και φιλέματα αρχαίων γεύσεων!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος