FOLLOW US: facebook twitter

Πολεοδο…μία μηχανικός!

Ημερομηνία: 24-02-2024 | Συντάκτης:

Με ένα άτομο λειτουργεί η Υπηρεσία Δόμησης της Ζαχάρως!

-Αναγκαία η άμεση στελέχωσή της, δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Οριακή είναι πλέον η λειτουργία των υπηρεσιών Δόμησης –άλλοτε πολεοδομιών- στους δήμους της Ηλείας, εξαιτίας της ανεπαρκούς στελέχωσής τους με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Ζαχάρως, αφού –όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- έχει μείνει με μόνο μία (!) υπάλληλος όλη κι όλη, επιφορτισμένη μάλιστα με την ευθύνη και του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» η μοναδική μηχανικός της Υπηρεσίας, Χριστίνα Νάνου, το πρόβλημα είναι πραγματικά τεράστιο, διότι η ίδια καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί σε ένα «βουνό» υποχρεώσεων, τα οποία αφορούν τόσο την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και την προώθηση έργων που πρέπει να γίνουν.

«Μόνο τα έντυπα αιτήματα των πολιτών στην Πολεοδομία υπερβαίνουν τα χίλια τον χρόνο. Επιδίωξή μου είναι να απαντώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορώ, διότι δεν θέλω να μένει καμία εκκρεμότητα στους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Όμως σκεφτείτε ότι για να βρω έναν φάκελο από το αρχείο, για να απαντήσω, πηγαίνω εγώ η ίδια στο υπόγειο. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κάνω αυτοψίες, να ασχολούμαι με τις οικοδομικές άδειες, να επιβλέπω την πορεία έργων και μελετών, κι όλα αυτά για δύο δήμους και όχι για έναν. Είναι προφανές ότι όλο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι βιώσιμη κατάσταση. Είναι απαραίτητη η ενίσχυση της υπηρεσίας για να λειτουργεί έστω αξιοπρεπώς», τόνισε η Χριστίνα Νάνου.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ο δήμος πρέπει να στελεχωθεί με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό, για να μπορέσει να προχωρήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα τα έργα και τις μελέτες που προγραμματίζει.

«Εμείς ως νέα δημοτική αρχή έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό μας και ετοιμάζουμε σειρά πρωτοβουλιών σε επίπεδο έργων και μελετών, για να βελτιώσουμε τις υποδομές και την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Όμως θα πρέπει η πολιτεία να λύσει το πρόβλημα της μειωμένης στελέχωσης των Υπηρεσιών Δόμησης και των τεχνικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Αν δεν ενισχυθούμε, ό,τι σχεδιάζουμε θα μείνει πίσω χωρίς δική μας ευθύνη», επισήμανε ο κ. Μητρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia