FOLLOW US: facebook twitter

Ρύθμιση οφειλών προς τον ΦΟΔΣΑ ζητά ο δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 24-02-2024 | Συντάκτης:

-Για συσσωρευμένα χρέη 1,46 εκατ. ευρώ από το 2016

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αίτημα ρύθμισης των οφειλών παλαιότερων ετών από τη διαχείριση των απορριμμάτων κατέθεσε ο δήμος Πύργου προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ηλείας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.

Η δημοτική αρχή ζητά τη θέσπιση τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων δόσεων καθώς και την ολική διαγραφή των προσαυξήσεων που έχουν προκύψει, ύψους 91.691 ευρώ, δεδομένου ότι ο δήμος τα δύο τελευταία χρόνια πληρώνει με συνέπεια τις εισφορές του και έχει προϋπολογίσει στο ακέραιο τις τρέχουσες εισφορές του για το 2024, οι οποίες φτάνουν στο 1,32 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη προβλεφθεί και ποσό για τις παλιές οφειλές εισφορών.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, ο δήμος έχει καταβάλει για τέλη ΦΟΔΣΑ το ποσό των 2,96 εκατ. ευρώ και άλλα 2,11 εκατ. ευρώ για την άμεση ενδιάμεση λύση μέχρι την έναρξη λειτουργίας της κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμος Ήλιδας, ο οποίος διαχειρίζεται τις δαπάνες των απορριμμάτων κάθε Δήμου, έχει χρεώσει τον δήμο Πύργου με το ποσό του 1,55 εκατ. ευρώ για τις οφειλές της διαχείρισης απορριμμάτων έως 31 Δεκεμβρίου του 2023 και τρέχουσες οφειλές, έτους 2024, ποσού 1,32 εκατ. ευρώ.

Το αίτημα για ρύθμιση αφορά ποσό ύψους 1,46 εκατ. ευρώ, το οποίο προκύπτει από τα κόστη της διαχείρισης των απορριμμάτων από το 2016 έως το 2023 και είναι αδύνατον να εξοφληθεί στο σύνολό του από τον Προϋπολογισμό ενός μόνο έτους, δηλαδή

«Προτείνουμε τη ρύθμιση είκοσι τεσσάρων  τουλάχιστον δόσεων (ή και πλέον) ύψους 61.000,00€, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος μας να αντεπεξέλθει οικονομικά», επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος