FOLLOW US: facebook twitter

Πλούτος . . . ιδεών και αξιών!

Ημερομηνία: 15-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Ploutos9

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας με Αριστοφάνη και Κιμούλη, Μπέζο, Φιλιππίδη

Εντυπωσιακά άνοιξε η αυλαία του φετινού φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας με την παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γιώργου Κιμούλη (Πλούτος και Πενία), το βράδυ της Τετάρτης στο θέατρο Φλόκα.

Ploutos10

Με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Γιάννη Μπέζο (Χρεμύλος) και τον Πέτρο Φιλιππίδη (Καριώνας), αλλά και εξαιρετικούς τον Τασο Γιαννόπουλος (Βλεψύδημος, γριά συκοφάντης και Ερμής) και τον Αλμπέρτο Φάις (Δίκαιος και Ιερέας) και έναν νεανικό και γεμάτο μουσικές χορό, η παράσταση κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στο φινάλε, αλλά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Ploutos6

Χωρίς να ξεφεύγει από την αριστοφανική “πεπατημένη” των πιπεράτων κωμικών ευρημάτων, αλλά θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα, ακόμα και να προβληματίσει, ο Γιώργος Κιμούλης, συνδύασε τα δεινά του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια μέσα σε μνημόνια και θεσμούς με τον πλούτο που θα πρέπει να αναζητήσουμε στις αξίες και τις ιδέες.

Ploutos7

Ήταν ένας τρόπος μέσα από την παράσταση να περάσει το μήνυμα πως δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική κρίση, αλλά για κρίση αξιών.

Ploutos5

Ploutos4

Μάλιστα ήταν σαφή τα μηνύματα και προς τη νεολαία και οι προτροπές να αναλάβουν δράση, να μην ακολουθήσουν τα λανθασμένα βήματα του παρελθόντος αλλά να χαράξουν μια νέα πορεία. Ίσως όμως σε πολλά σημεία ήταν υπερβολική η χρήση βωμολοχιών, πολλές φορές για να ικανοποιήσει την αισθητική μερίδας του κοινού και να βγάλει εύκολο γέλιο.

Ploutos11

Ploutos8

Κατά τα άλλα ο Γιώργος Κιμούλης βρήκε τον τρόπο να εντάξει αρκετά από τα ζητήματα και τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και της κριτικής και να τα σχολιάσει με μοναδικό τρόπο. Έτσι η “πενία” εμφανίστηκε ως Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις του αξίζει να αναφέρουμε πως κάλεσε τον λαό του Αιγίου να μην παρακολουθήσει την παράσταση που θα ανέβει και εκεί σε λίγες ημέρες…

Ploutos12

Δεν ήταν μόνο οι στιγμές γέλιου, στην παράσταση αλλά και κάποιες άλλες που με σοβαρότητα και αν θέλετε με πάθος στο λόγο, οι πρωταγωνιστές αλλά κυρίως ο ίδιος ο Κιμούλης, θέλησαν να μιλήσουν περισσότερο για το θέμα του πλούτου των αξιών και των ιδεών. Κυρίως ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης χρησιμοποίησαν πολλά από τα τηλεοπτικά τους χαρακτηριστικά, που έχει αγαπήσει το κοινό και δίνουν μια μεγαλύτερη αμεσότητα μέσα στο θέατρο. Την παράσταση παρακολούθησαν περισσότεροι απο 1000 θεατές.

Ploutos3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος