FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Μελισσοκόμος των αγγέλων»!

Ημερομηνία: 15-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

ekthesi-tatanio8

Έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου – Αφιέρωμα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο από το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ήλιδας

Και «Υπεραστικές περιπλανήσεις» από 253 βραβευμένους φωτογράφους του Instagram- Πανδαισία χρωμάτων και εικόνων από σήμερα  στην Οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα

aggelopoulos-8odwrosanninos-odusseas

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας μετά από το αφιέρωμαπου είχε πραγματοποιηθεί πέρσυ το 2015 στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο επανέρχεται με ένα νέο καλλιτεχνικό γεγονός που αποτελεί φόρο Τιμής στον μεγάλο μας σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο, με μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου με τίτλο «Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων», ο οποίος εμπνεύστηκε 24 έργα από 12 ταινίες του αήμνηστου σκηνοθέτη.

ekthesi-tatanio2

Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο εισόγειο της Οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα για 3 ημέρες από 15-17 Ιουλίου (Παρασκευή 5μμ -8 μμ, Σάββατο 10πμ – 11μμ, Κυριακή 10πμ – 1μμ) έχει παρουσιασθεί στην Αθηναϊδα, σε πόλεις της Ελλάδας και στην Γαλλία.

ekthesi-tatanio1

Είναι η πρώτη έκθεση που είναι αφιερωμένη στα έργα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και αποτελεί σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα.Θα πραγματοποιηθεί στον κήπο εκδήλωση με τον ίδιο τον ζωγράφο και την απαγγελλία του ποιήματος «Αργοναύτες» του Γεωργίου Σεφέρη θα κάνει ο Χάρης Κότσιφας.

ekthesi-tatanio7

Και «Υπεραστικές περιπλανήσεις»

Στον 1ο Όροφο οι φίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφικά έργα της  παράλληλης έκθεσης με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις» με 253 βραβευμένους φωτογράφους της οικογένειας του Instagram η οποία θα ταξιδέψει και στην Κύπρο και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Η έκθεση είναι μέρος του προγράμματος του φεστιβάλ και διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «Greek Instagram Events» με την συμμετοχή 253 φωτογράφων της οικογένειας του Instagram. Δρόμοι, άνθρωποι, στιγμές, τοπία, χρώματα, εικόνες καθημερινότητας των περιοχών που ζούμε και αγαπάμε ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά φίλων της φωτογραφίας που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική ή ατομική περιπλάνηση!

ekthesi-tatanio5

Η έκθεση «Υπεραστικές Περιπλανήσεις» ξεκίνησε με αφετηρία την Αθήνα στις 27 Μαΐου 2016. Έτυχε μεγάλης αποδοχής από κοινό & ΜΜΕ και συνεχίζει το ταξίδι της σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.Η έκθεση Φωτογραφίας θα παραμείνει στην Οικία Τατάνη από 16 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου και στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική περιήγηση στο Φράγμα με κατάληξη την  Αρχαία Ήλιδα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στον χώρο θα υπάρχουν δύο ακόμα παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής – Φωτογραφίας  από την Κωνσταντίνα Καφύρα Βαρελά και τον Βασίλη Παπασπυρόπουλο

Τα εγκαίνεια της έκθεσης  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Ιουλίου 21.00 μμ με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό

Για δηλώσεις συμμετοχής για την φωτογραφική περιήγηση

στο τηλεφωνο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας 2622029913 και στο emailancientilidasfestival@gmail.comκαι στη σελίδα στο FacebookΔιεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος