FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας–Κρεστένων: Στη β’ φάση του προγράμματος κομποστοποίησης

Ημερομηνία: 15-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kompostopoihsi

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων συνεχίζει ακάθεκτος, με την αμέριστη συμπαράσταση των δημοτών του, το πρόγραμμα κομποστοποίησης με τους προκομποστοποιητές κουζίνας αλλά και τους κομποστοποιητές κήπου.

Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που είχε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος κομποστοποίησης στην έδρα του Δήμου, την Κρέστενα, ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων περνάει στη Β΄ φάση υλοποίησης του προγράμματος διανέμοντας κομποστοποιητές σε όλες τις Τοπικές Κοινότητές του.

Έτσι, ανακοινώνει στους δημότες του ότι διαθέτει προς δωρεάν διανομή  προκομποστοποιητές κουζίνας καθώς και  κομποστοποιητές κήπου, χωρητικότητας 380 lt και 800 lt  οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν σε νοικοκυριά με κήπους ώστε να δέχονται τα υπολείμματα από την κοπή φυτών, κλαδιών, γκαζόν αλλά και για να δέχονται το περιεχόμενο (κομποστ) των προκομποστοποιητών κουζίνας.

Επίσης, ο Δήμος προχώρησε σε τοποθέτηση, κυρίως σε γήπεδα ποδοσφαίρου, κομποστοποιητών κήπου χωρητικότητας 1.200 lt ώστε να δέχονται τα υπολείμματα γκαζόν απο το κούρεμα των γηπέδων αλλά και κλαδιών και άλλων φυτικών υλικών που προέρχονται απο την περιποίηση των γηπέδων αυτών.

Η εφαρμογή της κομποστοποίησης από τα νοικοκυριά είναι μια εντελώς φυσική διαδικασία, με την οποία οργανικά απόβλητα όπως υπολείμματα φρούτων, λαχανικών, φύλλων, κλαδεμάτων κλπ μπορούν να μετατραπούν με την βιολογική διαδικασία σε ένα πλούσιο οργανικό φυσικό μείγμα (κομποστ), που θα είναι κατάλληλο για την βελτίωση και την λίπανση του εδάφους.

Με το τρόπο αυτό μειώνονται σημαντικά οι παραγόμενες ποσότητες σκουπιδιών και οι δημότες ωφελούνται αφού παράγουν φυτόχωμα καλής ποιότητας, βελτιώνοντας την ποιότητα του κήπου τους και των φυτών τους.

Παράλληλα η όλη αυτή διαδικασία της κομποστοποίησης προστατεύει το περιβάλλον, τόσο με την λιγότερη αποκομιδή απορριμμάτων, όσο και από την λιγότερη χρήση χημικών και φαρμάκων.

Ο Δήμος από την πλευρά του παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη και συμβουλή στην προσπάθεια των δημοτών του για κομποστοποίηση διανέμοντάς τους, τους κάδους κομποστοποίησης, τα απαραίτητα εργαλεία – εφόδια αυτών καθώς και φυλλάδια με οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος κομποστοποίησης.

Όσοι δημότες επιθυμούν, από όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης και να παραλάβουν προκομποστοποιητές κουζίνας καθώς και κομποστοποιητές κήπου, μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δημάρχου, υπεύθυνος κ. Χρονόπουλος Γεώργιος, όπου εκεί θα ενημερώνονται και για τη διαδικασία της κομποστοποίησης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας, Γραφείο Δημάρχου, 26250-23763, 26250-23766


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος