FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για «πράσινο» πάρκο αναψυχής

Ημερομηνία: 14-03-2024 | Συντάκτης:

-Στο Πράσινο Ταμείο θα υποβληθεί η μελέτη του Δήμου Ανδραβίδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου αναψυχής για όλους τους πολίτες σχεδιάζει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με στόχο να παρέχει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες, βελτιώνοντας αισθητικά και περιβαλλοντικά τους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του για την έγκριση της μελέτης από τη Δημοτική Επιτροπή ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποσκοπεί στην δημιουργία ενός πάρκου που θα μπορεί να προσελκύει άτομα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, διαφορετικών αντιλήψεων και πεποιθήσεων, επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Ένας χώρος που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής. Ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση του χώρου έγινε χρησιμοποιώντας ως οδηγό το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η παρέμβαση αποσκοπεί επίσης στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους χρήστες ανεξαρτήτου ηλικίας (ενηλίκων και ανηλίκων), στην αισθητική βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων (εξοπλισμού πόλεων, αθλητικού υπαίθριου εξοπλισμού, εξοπλισμού παιδικής χαράς) και στην αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ», εξήγησε σημειώνοντας ότι η τεχνολογική πρόοδος, η αλλαγή στον τρόπο ζωής και η εξελισσόμενη κοινωνική δομή επιβάλλουν την εφαρμογή νέων αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού και προτύπων στο σχεδιασμό του χώρου.

Η πρόταση υλοποίησης του έργου στηρίζεται στην σύγχρονη αναβάθμιση και διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και θα υποβληθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, στον άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ». Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 200.000 ευρώ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας/Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί μέχρι του ποσού 160.134,36 ευρώ.  Από Ιδίους Πόρους του Δήμου θα καλυφθεί το ποσό των 40.033,59 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot