FOLLOW US: facebook twitter

Εξήντα εννιά μελέτες με τέσσερις μηχανικούς!

Ημερομηνία: 14-03-2024 | Συντάκτης:

-Αξιοσημείωτο άθλο πέτυχε το 2023 η Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

-Πρότυπο παραγωγικότητας η υπηρεσία μας, τονίζει ο αναπλ. δ/ντής Γ. Τσουραπάς

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ένα μικρό… θαύμα έχει συντελέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο, καθώς παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό κατάφερε μέσα στο 2023 να συντάξει συνολικά εξήντα εννέα (69) μελέτες για τον δήμο και τα διάφορα νομικά πρόσωπα.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Γιώργος Τσουραπάς, χάρη στην καλή συνεργασία και τον κατάλληλο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων πλευρών ξεπερνιούνται τα προβλήματα της υποστελέχωσης.

«Η κατάσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας από άποψη δυναμικού, σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες αλλά και τον αριθμό των στελεχών παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις. Υπηρετούν μόνο τέσσερις μηχανικοί, για τα τρία τμήματα της Διεύθυνσης και για τα δύο αυτοτελή γραφεία Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμος μας έχει εντάξει, εκτελεί και πρόκειται να εκτελέσει έργα χρηματοδοτούμενα (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. LEADER, ΕΠΕΡΑΑ κ.λ.), καθιστώντας την Υπηρεσία μας μία εκ των παραγωγικότερων Τεχνικών Υπηρεσιών, τόσο στην ωρίμανση και ένταξη, όσο και στην εκτέλεση έργων», επισήμανε και πρόσθεσε ότι παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί το Τεχνικό πρόγραμμα του προηγούμενου έτους, καθώς επίσης ανταποκρίθηκε σε ό,τι προέκυψε από έκτακτες περιπτώσεις (πλημμύρες), αναδεικνύοντας την ετοιμότητα και την επάρκειά της.

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί και η θετική συμβολή των τριών Ειδικών Συνεργατών του κ. Δημάρχου, οι οποίοι παραχωρήθηκαν από τον κ. Δήμαρχο στην Υπηρεσία μας και ενσωματώθηκαν πλήρως στο υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας. Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί η άριστη συνεργασία του Τμήματος Προγραμματισμού και της Οικονομικής Υπηρεσίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων που τίθενται από την Δημοτική Αρχή», υπογράμμισε ο κ. Τσουραπάς, υπενθυμίζοντας ότι οι μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων την τελευταία δεκαετία και η αντικειμενική αδυναμία συγκέντρωσης ίδιων πόρων, εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ενσωμάτωση νέων έργων, ιδιαίτερα σε έργα συντηρήσεων των υποδομών» από ίδια Έσοδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia