FOLLOW US: facebook twitter

Νέα πρόσωπα – νέες ιδέες στην Αφή και το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας

Ημερομηνία: 14-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
Εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου παρουσιάζονται η νέα Πρωθιέρεια και ο νέος συνθέτης, οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών για τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και οι στολές της Ολυμπιακής Ομάδας. Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ΕΟΕ παρουσίασε  σε μια λαμπερή εκδήλωση την νέα Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, το συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου,  τις νέες ενδυμασίες των Ιερειών και της Ολυμπιακής Ομάδας ενώ παράλληλα και βράβευσε όλους τους χορηγούς της

  • Η Νάνα Μούσχουρη και η διεθνής σοπράνο Joyce DiDonato στις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας – Παρουσιαστής ο Νίκος Αλιάγας

Με νέα πρόσωπα και συντελεστές θα αρχίσει το ταξίδι της η ολυμπιακή φλόγα από τη γενέτειρα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να φωτίσει τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η φετινή τελετή αφής (16 Απριλίου) θα έχει πολλά καινούργια στοιχεία καθώς οι ιέρειες θα φορούν μια νέα στολή, ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα «ντύσει» μουσικά τις τελετές αφής και παράδοσης, ενώ καινούργια θα είναι ακόμη και η λήκυθος για το ολύμπιο φως.

Εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου παρουσιάζονται η νέα Πρωθιέρεια και ο νέος συνθέτης, οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών για τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και οι στολές της Ολυμπιακής Ομάδας. Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 (ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI)

Σε μία λαμπερή εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η ΕΟΕ παρουσίασε τη νέα Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, το νέο συνθέτη των Τελετών Αφής της Φλόγας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τις νέες ενδυμασίες των Ιερειών και είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς και τους υποστηρικτές της, . Επίσης παρουσιάστηκαν από έξι αθλητές και αθλήτριες, τα ρούχα της εταιρείας 4F που θα φορέσει η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που ευχαρίστησε πρωτίστως τους χορηγούς: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είστε σήμερα εδώ, όλοι οι άνθρωποι, οι εταιρείες και οι φορείς, που έχετε στηρίξει και συνεχίζετε να στηρίζετε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην προσπάθεια που κάνει να βοηθά τους αθλητές υψηλού επιπέδου να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλοι εσείς που μοιράζεστε έμπρακτα και ουσιαστικά την προσμονή και τον ενθουσιασμό μας. Και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.  Όμως, αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι, ένα απλό ευχαριστώ δεν αρκεί για όλα έχετε προσφέρει. Σας προσκαλέσαμε σήμερα  για να εκφράσουμε από κοντά την ευγνωμοσύνη μας και να σας τιμήσουμε καθώς χωρίς τη δική σας συνεισφορά δεν θα είχαμε καταφέρει να ενισχύσουμε περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες στην Ολυμπιακή τους προετοιμασία. Και  τα νούμερα αυτά, δεν είναι απλοί αριθμοί ή και ενδεχόμενες διακρίσεις. Είναι κόποι δεκαετιών, στερήσεις  και σκληρή προσπάθεια. Είναι, πάνω απ’ όλα, όνειρα νέων αθλητών, που σηκώνουν καθημερινά την Ελλάδα ψηλότερα.»

Στην εκδήλωση που παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού: «Εκτός από τους 15 TΟΡ χορηγούς ΔΟΕ, επί Ελληνικού εδάφους πετύχαμε να έχουμε μαζί μας: πέντε χρυσούς χορηγούς, δύο μεγάλους χορηγούς, 16 υποστηρικτές, τέσσερα συνεργαζόμενα ιδρύματα, τρεις ακαδημαϊκούς συνεργάτες, τη NOVA ως Χρυσό χορηγό επικοινωνίας καθώς και τέσσερις χορηγούς που θα συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη της ομάδας μας στο Παρίσι , σύνολο 35 χορηγοί. Επιπλέον, περισσότερες από 60 απευθείας  χορηγίες στους αθλητές μας, κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος “Υιοθετήστε έναν αθλητή” που ξεκίνησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΡΙΟ, από μια ιδέα του Προέδρου κύριου Σπύρου Καπράλου και που εκ των  αποτελεσμάτων γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Σκοπίμως άφησα για το τέλος, 2 χορηγίες “ειδικού σκοπού”, όπως θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε. Την χρυσή  χορηγία του ομίλου Μυτιληναίου που μαζί με τις χορηγίες των εταιριών ΣΙΔΕΝΟΡ και ΝΟΕ, οδήγησαν  στην επανατοποθέτηση των εμβληματικών Ολυμπιακών Κύκλων στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και την διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια, κα Μαίρη Κατράντζου.»

Οι διασημότητες των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας και οι βραβεύσεις

Ακολούθησε η βράβευση όλων των χορηγών και των υποστηρικτών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και όλων όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε Έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι», με τις συγκεκριμένες βραβεύσεις να γίνονται από αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης παρουσίασε τη νέα Πρωθιέρεια, τη βραβευμένη ηθοποιό Μαίρη Μηνά και το νέο μουσικοσυνθέτη, τον καταξιωμένο διεθνώς Δημήτρη Παπαδημητρίου και ανακοίνωσε ότι στις Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας θα είναι: «η δική μας Νάνα Μούσχουρη, ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, η διεθνούς φήμης σοπράνο Joyce DiDonato, η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, καθώς και η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο τενόρος Μπάμπης  Βελισσάριος. Επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός, τα Μουσικά Σύνολα και η χορωδία της ΕΡΤ, Παιδικές χορωδίες, η γυναικεία χορωδία CHORES και η WolvesTeam.»

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη Χορογράφο των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμι Ιγνατίου, τίμησε την προηγούμενη Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, τον συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα και τη σχεδιάστρια των Στολών Ελένη Κυριάκου.

Εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου παρουσιάζονται η νέα Πρωθιέρεια και ο νέος συνθέτης, οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών για τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και οι στολές της Ολυμπιακής Ομάδας. Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Με ένα δρώμενο από δύο Ιέρειες κι έναν Κούρο, σχεδιασμένο από τη Χορογράφο Αρτεμις Ιγνατίου, παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών στις Τελετές της Φλόγας που απέσπασαν το χειροκρότημα όλων.

Τις ενδυμασίες που έχουν πολλά αρχαιοελληνικά στοιχεία, δημιούργησε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου που τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκο Ιατρού.

Εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου παρουσιάζονται η νέα Πρωθιέρεια και ο νέος συνθέτης, οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών για τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και οι στολές της Ολυμπιακής Ομάδας. Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Επίσης έγινε η παρουσίαση του αθλητικού ρουχισμού της εταιρείας 4F που θα ντύσει την Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Σε ρόλο μοντέλου οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη (καλλιτεχνική κολύμβηση), Αλεξάνδρα Ασημάκη (υδατοσφαίριση), Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία), Στέφανος Ντούσκος(κωπηλασία), Δημήτρης Μάρκος (κολύμβηση) και Μάνος Ζερδεβάς (υδατοσφαίριση).

Παρίσι 2024: Η Ελλάδα ανανεώνει την παραδοσιακή Τελετή Αφής

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Αγώνων του Παρισιού 2024, θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Αγώνων. Σε μια παραδοσιακή τελετή, η ηθοποιός Μαίρη Μηνά,  Πρωθιέρεια για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει τη δάδα. Οι νέες ενδυμασίες που θα φορέσουν η Μηνά και οι ιέρειες της, θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες τελετές και θα είναι δίχρωμες (ασπρόμαυρες), εν αντιθέσει με τις μονόχρωμες λευκές ή γαλάζιες του παρελθόντος.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε», είπε η Μηνά στην παρουσίαση της Τελετής στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ τυχερή που αναλαμβάνω τώρα τα ηνία».

Μετά την παραδοσιακή Τελετή Αφής, η Πρωθιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής σκυταλοδρομίας των 11 ημερών. Ακολούθως, η φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου πριν διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα και στη συνέχεια αναχωρήσει την επόμενη μέρα για τη Γαλλία με ένα τρικάταρτο πλοίο, το «Belem».

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, με έως και 150.000 άτομα να αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Παλιό Λιμάνι της νότιας πόλης πριν ξεκινήσει το γαλλικό σκέλος της σκυταλοδρομίας. Η Μασσαλία, που ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., θα φιλοξενήσει τους αγώνες ιστιοπλοΐας.Η γαλλική λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος