FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο αθλοπαιδιών και για μετανάστες 

Ημερομηνία: 15-04-2024 | Συντάκτης:

Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου ζητά ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Παιδικές χαρές και χώρους άθλησης που θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι μετανάστες σχεδιάζει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς θα υποβάλει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.

Όπως τόνισε στη συνεδρίαση της δημοτικής Επιτροπής ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, επικαλούμενος την εισήγηση του Τμήματος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου, η προτεινόμενη προμήθεια εξοπλισμού έχει στόχο την παρέμβαση και τη δημιουργία σύγχρονων λειτουργικών και ασφαλών αθλητικών χώρων αναψυχής και αθλοπαιδιών σε πολλές περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, στο οποίο θα πρέπει να εξασφαλίζεται και η πρόσβαση του μεταναστευτικού πληθυσμού που ζει στην περιοχή.

«Η αναβάθμιση θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση, την αναβάθμιση της περιοχής ώστε να αποτελέσουν πόλους έλξης και συνάθροισης όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Δήμο μας. Οι μετανάστες μέσω των αθλοπαιδιών αφομοιώνονται με μεγαλύτερη ευκολία από αυτήν και κατ΄ επέκταση γίνονται πιο ενεργά μέλη της κοινωνίας συμβάλλοντας θετικά σε όλους τους τομείς της», τόνισε ο κ. Λέντζας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει έκτακτη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης σε παιδικές χαρές και εγκαταστάσεις αθλητικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος στις εξής κοινότητες: Παιδικές χαρές (Δ.Κ. Βάρδας, Οικ. Ψαρίου, Δ.Κ. Νέας Μανωλάδας, Δ.Κ. Μανωλάδας, Δ.Κ. Νεαπόλεως, Δ.Κ. Στρουσίου, Δ.Κ. Νεοχωρίου, Δ.Κ. Νησίου, οικ. Καραβουλαίικα, Δ.Κ. Λεχαινών, Δ.Κ. Μπορσίου, Οικ. Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών, Δ.Κ. Μυρσίνης, Κ.Μ. Μυρσίνης, καθώς και στα γήπεδα Βάρδας, Μπόρσι, Νησί., τα οποία είναι σε κατάσταση υπερβολικής χρήσης και συνακόλουθης φθοράς, λόγω της παραχώρησής του στο μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia