FOLLOW US: facebook twitter

Πιστοί στην διατήρηση της παράδοσης

Ημερομηνία: 14-11-2023 | Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΡΩΜΕΝΑ Κρεστένων διοργάνωσε με επιτυχία το 8ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΡΩΜΕΝΑ Κρεστένων, διοργάνωσε με επιτυχία το 8ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών Αρχαίας Ολυμπίας φέροντας Ηλεία καταξιωμένους χοροδιδάσκαλους και ερευνητές του χορού και της παράδοσης για να διδάξουν τους μαθητές-χορευτές της περιοχής μας αλλά και ανθρώπους που ήρθαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Σεμινάριο παραδοσιακών χορών πραγματοποιήθηκε στις 10 11 και 12 Νοεμβρίου ( (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο) στο ξενοδοχείο Olympic Village στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μεταξύ άλλων περιελάμβανε 15 ώρες διδασκαλίας παραδοσιακών χορών αλλά και γλέντι με ορχήστρες από τις διδασκόμενες περιοχές. Στο σεμινάριο συμμετείχαν και δίδαξαν ως χοροδιδάσκαλοι, οι Δήμος Πραντσίδης , Νίκος Γιακουμάκης, Γιάννης Κωνσταντίνου, Γιαννης Σέρβος και Ελένη Πετράκη.
Την πρώτη μέρα διδάχθηκαν στα σεμινάρια χοροί από την Ανατολική Ρωμυλία από τον Δήμο Προντσίδη, το Σάββατο χοροί από την Δυτική Κρήτη από τον Νίκο Γιακουμάκη και το απόγευμα τοπικοί χοροί από την Φλώρινα από τον Γιάννη Κωνσταντίνου και την Κυριακή το πρωί παραδοσιακοί χοροί από το νησί της Τζιάς με την Ελένη Πετράκη. Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης οι Ηλείοι χοροδιδάσκαλοι Κώστας Τζανέτος και Κώστας Ματζαράπης.

Ο Όμιλος “Δρώμενα” Κρεστένων, διοργάνωσε και παρουσίασε μια ακόμη επιτυχημένη δράση πολιτισμού και παράδοσης, φέρνοντας σε μεταξύ τους επαφή για ανταλλαγή εμπειριών, μέλη χορευτικών συλλόγων παραδοσιακών χορών αλλά και μεμονωμένους λάτρεις της παράδοσης με γνωστούς χοροδιδασκάλους. Αξέχαστα θα μείνουν σε όλους τους συμμετέχοντες και τα δύο γλέντια που διοργανώθηκαν με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα στα πλαίσια του σεμιναρίου.

Να επισημάνουμε ότι τα «Δρώμενα» συνεχίζουν κανονικά και αυτήν την σεζόν τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, έχοντας δημιουργήσει και νέα τμήματα αρχαρίων όπως το Παιδικό τμήμα αλλά και τμήμα ενηλίκων, όπως και Τμήμα Ζεϊμπέκικου και Χασάπικου Χορού που έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας στην Κρέστενα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος