FOLLOW US: facebook twitter

Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία: 14-11-2023 | Συντάκτης:

Του Σπύρου Λαμπρινού


Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την διπλή ήττα των βουλευτικών εκλογών ευρίσκεται σε vertigo,είναι πασιφανές. Με την παραίτηση του πληθωρικού Τσίπρα, βγήκαν στην επιφάνεια οι διαφορές που προυπήρχαν και υπόβοσκαν και η κατάσταση χειροτέρευσε. Η δε απρόσμενη εκλογή  Κασσελάκη ξάφνιασε  και χάθηκε το μέτρο.

Αντικομματικές ενέργειες και κατηγορίες χωρίς αποδείξεις από κεντρικά στελέχη ήσαν καθημερινά στα ΜΜΕ. Η νέα ηγεσία άπειρη? αδύναμη?με σκοπιμότητα? αντί να κατευνάζει έριχνε λάδι στη φωτιά ωθώντας τους υποστηρικτές της στα κοινωνικά δίκτυα , σε αισχρότητες. Η συνεδρίαση  της ΚΕ φαινόταν σαν η λύση του προβλήματος.

 Την έζησα 2 ημέρες και θα την θυμάμαι. Την πρώτη σαν κάτι το προσβλητικό και από τις δύο πλευρές [ στήσιμο, εμπρηστική, εκβιαστική αντικαταστατική ομιλία, διακοπές και αποδοκιμασίες , ανεπίτρεπτες κουβέντες-τράβα στο Μαιάμι-]. Εχοντας κατά νου το «Δεν εγκαταλείπουμε το καράβι στη φουρτούνα»  παρέμεινα  και αποζημιώθηκα.

Επικράτησε  ο διάλογος , η κριτική, η προσπάθεια σύνθεσης, ανακλήθηκαν αντικαταστατικές ενέργειες και βρήκε ΟΜΟΦΩΝΟ κείμενο. Συμφώνησαν ΟΛΟΙ   Ότι η εκλογή Κασσελάκη είναι αποτέλεσμα άψογων δημοκρατικών διαδικασιών και είναι απολύτως σεβαστή. Εγινε αποδεκτή η έντονη κριτική που ασκήθηκε στο Πρόεδρο και  σε θεσμικούς εκπροσώπους  και στο κείμενο ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ,  και οι δύο πλευρές [ όχι μόνο όσοι εμφανίζονται στα μίντια αλλά και στα σόσιαλ μίντια.

Ψηφίστηκε ομόφωνα ο οδικός χάρτης μέχρι το συνέδριο και ο Πρόεδρος υποσχέθηκε περισσότερη Δημοκρατία.  Θεωρώ ότι η Κ.Ε ανταπεξήλθε  ικανοποιητικά στο ρόλο της σε μια δύσκολη στιγμή και έθεσε τις βάσεις για  ομαλοποίηση.  Οι αποχωρήσεις πάντως δεν έγιναν πάνω στη βάση ιδεολογικών διαφορών  κάτι που γίνεται μόνο στα συνέδρια.                    

ΥΓ.  Για τους υπέρμαχους του ξεκαθαρίσματος που εμπνέονται από το μύθο του Μ. Αλέξανδρου. Δεν έλυσε το γόρδιο δεσμό , το έκοψε. Το θέμα είναι να τον λύσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος