FOLLOW US: facebook twitter

Πέταξαν φρούτα & μπάλες σανό στην είσοδο του Λάτσειου!

Ημερομηνία: 14-02-2024 | Συντάκτης:

Δυναμική κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων με τρακτέρ χθες στον Πύργο

-Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης

-Με τα τρακτέρ πάνω στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο

Γράφει η Κική Κολοβέρου – [email protected]


Φρούτα, λαχανικά και μπάλες με σανό πέταξαν οι αγρότες μπροστά στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας χθες το πρωί στη διάρκεια μεγάλης κινητοποίησης και πορείας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα που πραγματοποιήσαν στον Πύργο.

Οι αγρότες, κατάφεραν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους, από το μπλόκο της Αγίου Γεωργίου στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης, πάνω στην κεντρική πλατεία Πύργου όπου και κάλεσαν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα τους. Είχε προηγηθεί πορεία με τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου με κόρνες και συνθήματα όπως «εργάτες, αγρότες, φοιτητές  με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», δήλωσαν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουνκαι πως είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλεία απαίτησαν την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ενώ κατήγγειλαν παράλληλα, τη στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας, που δεν τους επέτρεψε αρχικά να κινηθούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, έτσι όπως και πριν την κινητοποίηση είχαν ανακοινώσει, προκειμένου να παρατάξουν στο χώρο τα τρακτέρ τους. Η αποφασιστική στάση τους και η αλληλεγγύη του κόσμου, είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουν στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Οι αγρότες απαίτησαν, να ικανοποιήσει τώρα η κυβέρνηση τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί και στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, καλώντας ταυτόχρονα σε αλληλεγγύη τους εργαζόμενους και όλους τους Ηλείους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Χρήστο Γιάνναρο, ενώ αλληλεγγύη και με την παρουσία τους εξέφρασαν η ΕΛΜΕ, τα συνδικάτα Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και συνταξιουχικά σωματεία του νομού.

“Με αγώνα θα κερδίσουμε όλοι μαζί”

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Βασιλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αγρότες που αγωνίζονται κάτι θα κερδίσουν από την συνάντηση που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα με τον Πρωθυπουργό ενώ αναφερόμενος στην δυναμική κινητοποίηση τους στον Πύργο σημείωσε:

“Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε μια πολύ καλή διαμαρτυρία, ειρηνική και με ασφάλεια. Δεν θέλουμε ούτε να εμποδίσουμε τον κόσμο, ούτε να κλείσουμε τα καταστήματα της πόλης. Αντιθέτως είναι όλοι συνάδελφοί μας και κατανοούμε τα προβλήματά τους. Ζητάμε όμως την συμπαράστασή τους, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Επειδή ζούμε όλοι στο ίδιο «καζάνι» και επειδή ο νομός μας δυστυχώς είναι πολύ υποβαθμισμένος οικονομικά από την υπόλοιπη Ελλάδα, τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Με τον αγώνα θα κερδίσουμε όλοι μαζί».

Ακολούθως ο γραμματέας της ΟΑΣΗ Νίκος Αγάλος επισήμανε ότι η παρουσία τρακτέρ και αγροτοκτηνοτρόφων στην κεντρική πλατεία του Πύργου ήταν συμβολική τονίζοντας πως είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση. “Θα εντείνουμε και θα κλιμακώσουμε τη στάση μας απέναντι στην κυβέρνηση που απ’ ότι φαίνεται μας κοροϊδεύει και δεν θέλει να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε μεγάλα αδιέξοδα και παρά την κατάσταση η κυβέρνηση δεν δίνει άμεσα λύσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia