FOLLOW US: facebook twitter

Περιφ. Δυτ. Ελλάδας: Πάνω από 100 έργα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 01-09-2022 | Συντάκτης:

-Το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2023 παρουσιάστηκε στο προχθεσινό περ/κό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Πάνω από 100 μικρά και μεγάλα έργα στην Ηλεία περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2023, σύμφωνα με τη λίστα που παρουσίασε  κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Φωκίων Ζαΐμης.

Με βάση τους πίνακες, έχουν ενταχθεί οκτώ έργα, αθροιστικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων δύο έργων από υπουργεία, για τα οποία δεν αναγράφεται προϋπολογισμός.  Πρόκειται για έργα κατά βάση οδικά, μεταξύ αυτών η παράκαμψη Λαστεΐκων, η επαρχιακή οδός Πύργου-Κατακόλου, η Βελτίωση της επαρχιακής οδού οδού Δάφνη-Ε.Ο.111 και της επαρχιακής οδού Αρχαία-Πίσα-Λάλα-111.

Τα περισσότερα έργα είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, όπου στην Ηλεία αντιστοιχούν συνολικά 47 έργα, αθροιστικού προϋπολογισμού 35, 6 εκατ. ευρώ. Στην πλειονότητά τους αφορούν μελέτες και έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική και την αντιδιαβρωτική προστασία, καθώς και με την αντιμετώπιση κατολισθητικών και λοιπών συναφών φαινομένων. Ωστόσο, δεν λείπουν και έργα βελτίωσης οδικών υποδομών ή δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Τα υπόλοιπα 52 έργα στην Ηλεία έχουν  εγκεκριμένο προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), είναι μικρότερου φυσικού αντικειμένου και σχετίζονται με την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την Πολιτική Προστασία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε πως η σημερινή περιφερειακή αρχή εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα πολλαπλάσιο αριθμό έργο από ό,τι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αφήνοντας αιχμές και για εντάξεις έργων με προεκλογικό χαρακτήρα, που δεν είχα την απαιτούμενη ωριμότητα σε επίπεδο μελετών.

Παράλληλα, τόνισε πως οι πληρωμές έργων είναι τριπλάσιες κατά τη δική του θητεία, στοιχείο που καταδεικνύει τον αριθμό των έργων που έχουν υλοποιηθεί, καταλογίζοντας στον προκάτοχό του λάθη και ανεπάρκεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος