FOLLOW US: facebook twitter

Πένθος για τον θάνατο της Μαριέττας

Ημερομηνία: 28-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τη θλίψη στη χώρα σκόρπισε ο θάνατος της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου σε ηλικία 71 ετών. Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας έδινε μάχη για αρκετές εβδομάδες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο νοσοκομείο έπειτα από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο και τότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα. Η Μαριέττα Γιαννάκου γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1951, στο Γεράκι Λακωνίας. Τελειώνοντας το σχολείο, πέτυχε την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην ιατρική, ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Παντρεύτηκε με τον Παναγιώτη Κούτσικο το 1983, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη. Μετά το 1974, ξεκίνησε ενεργά την πολιτική της δραστηριότητα ως μέλος της ΟΝΝΕΔ. Στις Ευρωεκλογές του 1984 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής. Η κυβερνητική της θητεία ξεκίνησε με τις βουλευτικές εκλογές του 1990, οπότε και έγινε υπουργός Υγείας, την περίοδο 1990-1991. Στις εκλογές του 1993 εκλέχθηκε βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και το 2004 ορίστηκε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στις ευρωεκλογές του 2009 τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας και στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν από τα λίγα πρόσωπα που έχαιραν διακομματικής και διαχρονικής εκτίμησης. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικείους της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος