FOLLOW US: facebook twitter

“Απελπιστική” η περίοδος των εκπτώσεων στην Ηλεία – Πτώση του τζίρου άνω του 40%

Ημερομηνία: 28-02-2022 | Συντάκτης:

Πτώση του τζίρου άνω του 40% σε σχέση με τις εκπτώσεις του 2020 προ πανδημίας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Απελπισία επικρατεί στην αγορά της Ηλείας μετά και την ολοκλήρωση των χειμερινών εκπτώσεων καθώς το καταναλωτικό κοινό, αρκέστηκε στα απολύτως αναγκαία, με την πτώση του τζίρου στα καταστήματα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020 που η αγορά ήταν ανοιχτή, να ξεπερνάει το 40%. Η εικόνα άλλωστε στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων της Ηλείας ήταν αποκαρδιωτική παρά το γεγονός ότι οι τιμές των εκπτώσεων στην πλειοψηφία των καταστημάτων ήταν πολύ υψηλές. Πλέον, εκφράζονται ανοιχτά φόβοι, ότι τα προβλήματα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, θα ενταθούν με τα “λουκέτα” να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η ενεργειακή κρίση, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και κυρίως στις μεταφορές αλλά και η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά, σφίγγουν σα θηλιά καταναλωτές και εμπόρους και ουδείς γνωρίζει, αν και πότε θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση…

“Δυστυχώς, η αγορά δεν πήγε καθόλου καλά και οι εκπτώσεις δεν είχαν το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για την αγορά” επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες αλλά και να επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ΕΦΚΑ που λόγω αναστολών έχει βγάλει πολλούς επαγγελματίες χρεωμένους ενώ στην πραγματικότητα έχουν πληρώσει και σήμερα δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα. “Μέσα σε όλα τα άλλα έχουμε και αυτό το σοβαρό πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ” είπε και συμπλήρωσε πως κατάσταση στην αγορά είναι πραγματικά πολύ άσχημη. “Η κίνηση είναι πολύ πεσμένη έως δεν υπάρχει καν κίνηση… Δυστυχώς, για την κυβέρνηση, λένε ότι τα νούμερα πάνε καλά, η πραγματική οικονομία όμως δεν πάει καθόλου καλά και σκεφτείτε ότι τις αυξήσεις από την ενεργειακή κρίση δεν τις έχουμε δει ακόμα αφού αυτό που συμβαίνει τώρα είναι από τις μεταφορές. Η πτώση στο τζίρο των καταστημάτων υπολογίζεται πως ξεπερνά το 40% σε σχέση με το 2020 που η αγορά ήταν ανοιχτή (το 2021 τα καταστήματα ήταν κλειστά και λειτουργούσαν με click away) και αναμένουμε πλέον μια δύσκολη άνοιξη οδεύοντας προς το Πάσχα, ευελπιστώντας να μην επιδεινωθεί περεταίρω η κατάσταση…”.

“Έρχονται λουκέτα…”

Σε πλήρη απογοήτευση βρίσκονται και οι επαγγελματίες στην Αμαλιάδα καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Σιαψάλης καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων η αγορά ήταν “νεκρή”. “Η κίνηση ήταν ελάχιστη έως καθόλου με την απελπισία που επικρατεί να είναι διάχυτη σε όλους τους τομείς. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, η ακρίβεια έχει τσακίσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η ενεργειακή κρίση προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι τιμές των καυσίμων διαρκώς αυξάνουν, το ρεύμα και οι ανατιμήσεις στα προϊόντα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Δυστυχώς έχουμε μπροστά μας να δούμε πολλά λουκέτα…” επισήμανε τονίζοντας ότι οι καταναλωτές οδηγούνται στην αγορά πιο φθηνών και μη ποιοτικών προϊόντων για να ανταπεξέλθει. Καταλήγοντας επισήμανε ότι τα καταστήματα της περιοχής θα συνεχίσουν με προσφορές μετά τη λήξη των χειμερινών εκπτώσεων προκειμένου να διαθέσουν τα είδη της σεζόν ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες για την άνοιξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος