FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ν. Δημητρακόπουλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 22-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δημητρακόπουλου «ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΔΑ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος», στο πλαίσιο του προγράμματος παιδαγωγικών, πνευματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης και της προσπάθειάς της να ενισχύσει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Ανδρίτσαινας.

Το βιβλίο πραγματεύεται το έργο 300 και πλέον πρωταγωνιστών της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και τεχνολογίας που έδρασαν από τον 7ο αιώνα π.Χ. έως τον 6ο αιώνα μ.Χ. Ο συγγραφέας αναλύει το έργο των μεγάλων στοχαστών της ελληνικής αρχαιότητας στο ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο κάθε εποχής, διερευνώντας παράλληλα τις σχέσεις της επιστήμης με τη θρησκεία και την τεχνολογία, ενώ η φιλοσοφία διατρέχει οριζόντια το έργο τους και τις αναφορές του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελεί έργο αναφοράς, που απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ερευνητή, επιστήμονα, εκπαιδευτικό και σπουδαστή, για να το αξιοποιήσει είτε με συνεχή ρυθμό μελέτης είτε ως εγκυκλοπαιδική πηγή στην οποία θα μπορεί να ανατρέχει κάθε στιγμή.

Την παρουσίαση του βιβλίου και την ανάλυση των θεμάτων που πραγματεύεται έκαναν οι Τόνια Κιουσοπούλου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιώργος Σγούρος, π. συντονιστής Διευθυντής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά, π. Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Δημητρακόπουλος, Τοπογράφος Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τη παρουσίαση συντόνισε ο Γιώργος Βλασόπουλος, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος