FOLLOW US: facebook twitter

Παρέσυραν ανήλικη σε διαδικτυακή πορνογραφία! Από Τ.Κ. της Αρχαίας Ολυμπίας ο ένας!

Ημερομηνία: 24-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-Κακουργηματική κατηγορία για 20χρονο από τοπική κοινότητα της Αρχ. Ολυμπίας και για δύο ακόμα άτομα από τη βόρεια Ελλάδα
-Προηγήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στο σπίτι του από αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων βαρύνεται ένας 20χρονος από τοπική κοινότητα της Αρχαίας Ολυμπίας, μαζί με άλλα δύο άτομα από τη βόρεια Ελλάδα (Πτολεμαΐδα και Κατερίνη), σύμφωνα με τη δικογραφία που προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο συγκεκριμένο χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Πτολεμαΐδα και στην Κατερίνη, από την οποία οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας και της Ασφάλειας Πατρών διαπίστωσαν ότι μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή ο 2Οχρονος συμμετείχε σε διαδικτυακή ομάδα όπου προβάλλονταν πορνογραφικές παραστάσεις μιας ανήλικης κοπέλας, καθώς βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και πακέτο σύνδεσης, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους προσέγγισε τον Σεπτέμβριο του 2020, μέσω του διαδικτύου, μια ανήλικη κοπέλα, την οποία συνάντησε και διά ζώσης και την έπεισε να του στείλει φωτογραφίες και βίντεο του σώματός της και βίντεο, που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Από τον Νοέμβριο του 2020, ο ίδιος κατηγορούμενος με τον συνεργό του και δεύτερο κατηγορούμενο, εξωθούσαν και παρέσυραν την ανήλικη να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις με διάφορους χρήστες του διαδικτύου, έναντι αντιτίμου, που λάμβαναν διαδικτυακά με προπληρωμένες κάρτες. Ο τρίτος κατηγορούμενος, του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί, είχε καταβάλει αντίτιμο μέσω προπληρωμένης κάρτας προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικτυακή ομάδα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, των πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και της διευκόλυνσης προσβολής της ανηλικότητας.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών διενήργησαν ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας της ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν πέσει θύματα των κατηγορουμένων και άλλες ανήλικες κοπέλες, καθώς και τα πλήρη στοιχεία και άλλων
κατηγορουμένων που ενέχονται στην κατοχή και στη διανομή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος