FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση Ανδρέα Νικολακόπουλου για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων αγροτών

Ημερομηνία: 09-03-2022 | Συντάκτης:

Παρέμβαση για την καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών από τις πυρκαγιές του περ. καλοκαιριού έκανε με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή για τον Υπουργό Παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός προχώρησε στην κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης αφού όπως τονίζει, δεν έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί τα χρήματα προς τους δικαιούχους, πλην των εξαιρέσεων προκαταβολών αλλά σε πολύ μικρό αριθμό πυρόπληκτων λίγο μετά τις φωτιές.

Πιο αναλυτικά στην ερώτησή του ο κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει τα εξής:
«Ο Νομός Ηλείας το καλοκαίρι του 2021 επλήγη, για ακόμη μία φορά, από καταστροφικές πυρκαγιές. Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές του νομού, και δη στον αγροτικό τομέα, είναι τεράστιες.

Παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν τάχιστα όλες οι διαδικασίες και ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί χρήματα στους πληγέντες, με εξαίρεση προκαταβολές που είχαν δοθεί σε έναν αριθμό λίγο μετά τις πυρκαγιές, με αποτέλεσμα οι αγρότες της Ηλείας να μην μπορούν να προχωρήσουν σε νέες καλλιέργειες και είναι εύλογη η αγωνία τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Σε ποιο χρόνο υπολογίζετε θα προχωρήσετε στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Ηλείας;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος