FOLLOW US: facebook twitter

Παρελάσεις ξανά μετά από ενάμιση χρόνο – Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”150138″ img_size=”full”][vc_column_text]Παρελάσεις ξανά, μετά από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, θα γίνουν αύριο στην Ηλεία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Το πρόγραμμα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε από την Π.Ε. Ηλείας με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη θα κορυφωθούν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση. Όπως τονίζεται στην απόφαση του, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων κτιρίων, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Επίσης, μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί, θα καταθέσουν σήμερα στεφάνια στα μνημεία Ηρώων του Νομού.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα ψαλεί η Επίσημη δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου χοροστατατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Τσιτσίγκος, ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων του Πύργου. Η καθιερωμένη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 στην οδό Μανωλοπούλου. Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Πύργο, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θέοδωρος Σκυλακάκης.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Ήλιδας

Εκδηλώσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ήλιδας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα ενώ στις 11 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας θα καταθέσει στεφάνι εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το 1ο Γυμνάσιο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Ήλιδας. Στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν οι σημαίες όλων των σχολείων μαζί με τους παραστάτες.

Ανήμερα του εορτασμού στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναού Αγίου Αθανασίου ενώ στις 10.45 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δικηγόρος κα Μαρία Αγραπίδη. Στις 11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου και θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

 

Στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Εκδηλώσεις εορτασμού θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων όπου σήμερα θα γίνει κατάθεση στεφάνων στα μνημεία Ηρώων.

Ανήμερα του εορτασμού θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεστένων ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου κ. Φωτεινή Κλουκίνα. Στις 10.30 το πρωί θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση.
Στα Μακρίσια η δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τους μαθητές του Γυμνασίου Αναστάσιο Γκότση και Ανδρέα Τσαούση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων και η μαθητική παρέλαση.

Στο Καλλίκωμο η δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου κ. Μαρία Κωνσταντούλια και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων και η μαθητική παρέλαση.

Στην Ανδρίτσαινα, η δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος. Ακολούθως θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών.

Στην Καλλιθέα η δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου κ. Ιωάννης Καδόγλου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση.

Στις υπόλοιπες κοινότητες θα τελεστεί δοξολογία στους Ιερούς Ναούς και ακολούθως κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητών όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες.

 

Στο Δήμο Ζαχάρως

Εκδηλώσεις εορτασμού θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε όλα τα σχολεία του δήμου ενώ στις 10.15 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από τους σημαιοφόρους και παραστάτες των σχολείων στη Ζαχάρω και τη Φιγαλεία.

Ανήμερα του εορτασμού, στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Ζαχάρως και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο μαθητής της γ’ Λυκείου Σωτήρης Μεντής.

Στις 10.45 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στη Ζαχάρω και στις 11 το πρωί η μαθητική παρέλαση.

Η δοξολογία στην Φιγαλεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στις 10 το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η μαθήτρια της γ’ λυκείου Θεοδώρα Κατσάμπουλα. Στις 10.45 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στη Φιγαλεία και στις 11 το πρωί η μαθητική παρέλαση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot