FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινάει το μεγάλο έργο ανάπλασης της εισόδου της Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 27-10-2021 | Συντάκτης:

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του από τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον ανάδοχο του έργου

– Αναβαθμίζεται αισθητικά το «έμπα» της πόλης


Ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει σημαντικά την αισθητική της πόλης και ειδικά την πρώτη εικόνα που έχει μπροστά του ο επισκέπτης μπαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία, βρίσκεται προ των θυρών υλοποίησής του και της έναρξης των εργασιών. Πρόκειται για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» προϋπολογισμού 1. εκ. ευρώ, για το οποίο συμβασιοποιήθηκε την Τρίτη.
Την σύμβαση κατασκευής του έργου ποσού 501.334,02 ευρώ, υπέγραψαν στις 26 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ κ. Βασίλης Παναγούλης. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Ο.Χ.Ε. Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης. Όπως είχε δηλώσει κατά την παρουσίαση του έργου ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γ. Γεωργιόπουλος το πολύ σημαντικό αυτό έργο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και εντάχθηκε από την άριστη συνεργασία που είχε ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τώρα παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Το έργο ανάπλασης εισόδου της Αρχαίας Ολυμπίας προβλέπει:

– Αντικατάσταση υπαρχουσών επιστρώσεων δαπέδων και κρασπέδων πεζοδρομίων τηρώντας τις υφιστάμενες επιφάνειες και διόρθωση σημείων κόμβων.
– Τοποθέτηση οδεύσεων τυφλών και κατασκευή ραμπών διάβασης ΑΜΕΑ στα όρια των οικοδομικών τετραγώνων.
– Διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού (ρεύμα προς Πύργο) κατά 30 εκ. προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη επιφάνεια κίνησης πεζών, χωρίς παρεμβάσεις στο πλάτος της οδού, στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης.
– Αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων σε όλο το μήκος της περιοχής επέμβασης, τοποθετώντας έναν ενιαίο τύπο φωτιστικού. Αντίστοιχα, θα γίνει και αποκατάσταση των ηλεκτρολογικών δικτύων, στην ίδια χάραξη, στα σημεία που αυτά παρουσιάζουν φθορές.
– Ασφαλτόστρωση εκ νέου στο τμήμα της οδού που περιλαμβάνεται στην περιοχή μελέτης, καθώς λόγω της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου, θα προκύψει νέα χάραξη του άξονά της, με διατήρηση ενιαίου πλάτους οδού 7,20μ.
– Αντικατάσταση φρεατίων με νέα, υψηλής αντοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος