FOLLOW US: facebook twitter

«Παραβατικότητα ανηλίκων- Η νέα μεγάλη παθογένεια της κοινωνίας»

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας με διακεκριμένους ομιλητές

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια  σπουδαία εκδήλωση- ημερίδα διοργανώνει το διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας το προσεχές Σάββατο 16 Δεκεμβρίου με θέμα « Παραβατικότητα ανηλίκων- Η νέα μεγάλη παθογένεια της κοινωνίας».

Πρόκειται για ένα από τα φλέγοντα θέματα  της σύγχρονής εποχής, καθώς η παραβατικότητα ανηλίκων,  δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εμφανίζεται με πολλές μορφές. Μάλιστα, το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός που υποστηρίζουν οι ειδικοί, ότι έχει μειωθεί ο μέσος όρος της ηλικίας των παιδιών που έχουν παραβατική συμπεριφορά, δηλαδή τα ηλικιακά όρια κατεβαίνουν δραματικά, ενώ σοκάρουν οι ολοένα και αυξανόμενες υποθέσεις παραβατικότητας ανηλίκων που έρχονται φως, αφενός για την συχνότητά τους και αφετέρου για την επιθετικότητα που αυτή εκδηλώνεται. Ειδικοί επιστήμονες, αποδίδουν το φαινόμενο σε μεγάλο βαθμό στον νέο τρόπο ζωής, στον εγκλεισμό της πανδημίας, την κακή χρήση του διαδικτύου και την ενδοοικογενειακή βία την οποία βιώνουν τα παιδιά.

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της Σοχιάς στην Αμαλιάδα, στις 7 το απόγευμα με διακεκριμένους ομιλητές που θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως σε αυτό το φαινόμενο. Για το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων θα μιλήσουν ο Καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην Υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο τέως πρόεδρος Εφετών Κώστας Παναγόπουλος και η ειδική ψυχολόγος Ελένη Νιχωρίτη. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia