FOLLOW US: facebook twitter

«Μειώστε τουλάχιστον το πλαφόν των 150 κιλών και δώστε τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές»

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:

Νέα  επιστολή Βαλιανάτου  για τη σταφίδα σε Αυγενάκη, Ηλείους βουλευτές
και Περιφέρεια μετά την απόρριψη του αιτήματος
για παράταση στην παράδοση του προϊόντος

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μετά την απόρριψη- τουλάχιστον ως σήμερα- του αιτήματος των σταφιδοπαραγωγών για την παράταση παράδοσης της σταφίδας, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας με νέα επιστολή του προέδρου της Χρήστου Βαλιανάτου προς τον υπουργό ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη ζητά να κάνει αποδεκτό το αίτημα για τη μείωση του πλαφόν των 150 ευρώ αφού λόγω των κλιματολογικών δυσκολιών, οι αποδόσεις  του προϊόντος είναι εξαιρετικά μειωμένες. Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι αρκετοί παραγωγοί που έμειναν εκτός συνδεδεμένης επειδή δεν παρέδωσαν τη σταφίδας σε εμπόρους και μεταποιητές, θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία να μπουν στο καθεστώς της  συγκεκριμένης ενίσχυσης. Παράλληλα ο κ. Βαλιανάτος ζητά την παρέμβαση του υπουργού αλλά και των Ηλείων βουλευτών και της Περιφέρειας προς τον ΕΛΓΑ έτσι ώστε να δοθούν έγκαιρα τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη σταφίδα.

Ειδικότερα ο κ. Βαλιανάτος αναφέρει τα εξής:

“Ύστερα από την εξέλιξη να μην δοθεί παράταση μέχρι σήμερα για την παράδοση της Κορινθιακής σταφίδας περιμένουμε από εσάς τη μείωση των 150 κιλών στα ανώτερα επιτρεπτά όρια ( όπως έγινε και με το βαμβάκι) και την παρέμβασή σας στον ΕΛΓΑ να έρθουν γρήγορα τα πορίσματα για τις ζημιές ( καύσωνας, έντονες βροχοπτώσεις) έτσι ώστε οι σταφιδοπαραγωγοί να είναι δικαιούχοι και της στρεμματικής ενίσχυσης αλλά και των αποζημιώσεων.  Σε διαφορετική περίπτωση οι σταφιδοπαραγωγοί αγανακτισμένοι προχωρούν σε εγκατάλειψη του προϊόντος.

Κύριε Υπουργέ, ενισχύστε την Κορινθιακή σταφίδα και δώστε λύσεις έτσι ώστε να υπάρχει προοπτική καλλιέργειας και να μείνουν οι  νέοι παραγωγοί στον τόπο μας. Σας επισημαίνουμε  δε, ότι εκεί που καλλιεργείται η Κορινθιακή σταφίδα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τους παραγωγούς. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ  και ΕΛΙΕΣ μόνο. Είμαστε σίγουροι ότι θα δώσετε λύσεις για την προοπτική του προϊόντος.  Εμείς παραμένουμε στη διάθεσή σας και για συνάντηση μαζί σας αλλά και οποιαδήποτε πληροφορία ζητήσετε. “


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia