FOLLOW US: facebook twitter

«Παράθυρο» επανεκκίνησης για τις αποθήκες ΑΣΟ

Ημερομηνία: 22-04-2024 | Συντάκτης:

-Στην άμεση εξόφληση μέσω ΚΑΠ προχωρά ο Δήμος Πηνειού

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

«Παράθυρο» για την επανέναρξη των εργασιών στις αποθήκες του ΑΣΟ στη Γαστούνη φαίνεται ότι βρήκε ο δήμος Πηνειού, προκειμένου να μην υπάρχει άλλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλέξης Καστρινός σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, δεδομένου ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εξόφληση του 10ου λογαριασμού του εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, για να αποτραπούν επικίνδυνες καταστάσεις για το κτίριο, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της  χρηματοδότησης, κρίνεται αναγκαία η άμεση πληρωμή του λογαριασμού από τους ΚΑΠ για να επανεκκινήσει το έργο.

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή και εντός των ημερών θα εξοφληθεί ο λογαριασμός από τους ΚΑΠ, για ξεκινήσει εκ νέου το συντομότερο δυνατόν το έργο και να μην προκύψει κίνδυνος για το κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως το έργο της διαμόρφωσης των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ Γαστούνης σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων έχει παραταθεί ως τις 14 Μαΐου του 2024, διότι έχουν διαπιστωθεί συνεχόμενες  καθυστερήσεις στην χρηματορροή και εξόφληση των λογαριασμών του συγκεκριμένου έργου.

Η ταυτότητα του έργου

Η ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ στη Γαστούνη είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν στην Ηλεία, καθώς στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου βασισμένου σε σύγχρονες προδιαγραφές, που θα εξυπηρετήσει την πολιτιστική και αγροτική δραστηριότητα του ηλειακού Κάμπου. Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων, καθώς τη φιλοξενία δραστηριοτήτων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot