FOLLOW US: facebook twitter

«Παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά και για ζωή με δικαιώματα»: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρωτοβάθμια Ηλείας από το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποίησαν χθες μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου, διεκδικώντας κάλυψη των10.000 κενών, μονιμοποίηση 33.000 εκπαιδευτικών, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, άμεση στελέχωση των τμημάτων ένταξης κτλ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοβαλάντης Δημητροπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διαβίωση και μετακίνηση οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, επιβεβαιώνουν ότι πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στο αίσχος της αναπληρωσης και της αδιοριστίας. «Η Ν.Δ. ετοιμάζει πολυνομοσχέδιο για την παιδεία μέσα στο Νοέμβρη με στόχο την παραπέρα θωράκιση του αντιεκπαιδευτικού  πλαισίου και με βασικές αιχμές, την οικονομία του σχολείου, τις αλλαγές στις δομές της εκπαίδευσης, το ρόλο του διευθυντή και τις επιλογές στελεχών καθώς και στις πλευρές αξιολόγησης που θα προσπαθήσει να παραχωρήσει. Δεν έχει αποδοθεί κανένα κονδύλι για τους έλεγχους των σχολικών κτιρίων παρόλο που η κατάσταση των κτιριακών υποδομών στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων είναι σε οριακή κατάσταση. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης με καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων για τα λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα η σχολική χρονιά να ξεκινά κυριολεκτικά με άδεια ταμεία ακόμα και για τις στοιχειώδης ανάγκες. Παλεύουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες, για μόρφωση, δουλεία και για ζωή με δικαιώματα. Σε μια στιγμή που οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι ασύλληπτες δε μπορούμε να δεχτούμε να κάνουμε μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, να μην έχουν όλοι οι μαθητές τον εκπαιδευτικό και τη μόρφωση, να υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν μάθημα στα 67 τους χρόνια και την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι να βρίσκονται στην ουρά της ανεργίας και της αναπλήρωσης. Δυναμώνουμε την πάλη μας για διεκδίκηση σύγχρονων αναγκών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος