FOLLOW US: facebook twitter

Επιστροφή αναδρομικών με «ναι μεν, αλλά»

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις συντάξεις επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, βάζοντας όμως τον αστερίσκο της δημοσιονομικής αντοχής.

Έτσι όπως διευκρίνισει όλοι οι συνταξιούχοι οι οποίοι, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, δικαιούνται επιστροφή αναδρομικών, θα ικανοποιηθούν πλήρως, υπό την αίρεση της δυνατότητας και της αντοχής της εθνικής οικονομίας.

«Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση, ενώ το πότε θα καθοριστεί από το ύψος των αναδρομικών» συμπλήρωσε και ανέφερε: «Είναι πολιτική θέση μας ότι θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θα ικανοποιήσουμε πλήρως την περιγραφή και τις κατευθυντήριες γραμμές των αποφάσεων του ΣτΕ».

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση θα λύσει και το θέμα των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και την χαμηλή ανταποδοτικότητα των συντάξεων «όταν πάρουμε στα χέρια μας τις καθαρογραμμένες αποφάσεις».

«Η πρόθεσή μας είναι να το κάνουμε γρήγορα. Αν έχουμε σε 15 ημέρες τις καθαρογραμμένες αποφάσεις του ΣτΕ, θέλουμε σε ένα τρίμηνο να παρουσιάσουμε την πρότασή μας», δήλωσε ο κ. Πέτσας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος