FOLLOW US: facebook twitter

Δεκάδες κενά στα σχολεία της Ηλείας – Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδος στην Πάτρα πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Ηλείας θέτοντας τα ειδικά θέματα των σχολείων του Νομού, τα αιτήματα του κλάδου αλλά και την αντίδραση τους στον αντισυνδικαλιστικό νόμο που φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ, μίλησαν για την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και τις παιδαγωγικές συνέπειες που προκαλεί τονίζοντας ότι την ευθύνη έχουν το Υπ. Παιδείας και ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ενώ αναφέρθηκαν στις καταγγελίες για παράνομες μετεγγραφές και μερική αλλοίωση της χωροταξικής κατανομής των μαθητών στα σχολεία του δήμου Πύργου.

Επιπλέον ζήτησαν να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα που απαιτούνται στις σχολικές αίθουσες, ώστε να θεωρούνται ασφαλείς (πυροσβεστική διάταξη προβλέπει 1 άτομο/2 τ.μ.) ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία της Ηλείας (24 κενά σε Γυμνάσια- ΓΕΛ, 14 στα ΕΠΑΛ, 13 στην Ειδική αγωγή & παράλληλη στήριξη, 150 ώρες στο Μουσικό Σχολείο) απαιτώντας άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στα γενικά αιτήματα του κλάδου με βασικό τους μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, αλλά και στα πάγια αιτήματα τους, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα, μείωση συνταξιοδοτικών ορίων, αύξηση δαπανών για την εκπαίδευση κ.α.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης δήλωσε αλληλέγγυος σε πολλά από τα αιτήματα τους και μάλιστα τόνισε ότι διαφωνεί και με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο, υποστηρίζοντας όμως ότι πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή. «Εν τούτοις δεν απάντησε καθαρά για το ζήτημα του στοιβάγματος των μαθητών σε 26/27άρια τμήματα. Δήλωσε ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα της Ηλείας και είναι στα πλάνα του ο ισομοιρασμός των μαθητών και των τμημάτων, απέφυγε όμως να πάρει θέση στις συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον του ΔΔΕ Ηλείας για το ζήτημα των μετεγγραφών. Τέλος, για το θέμα της πυροσβεστικής διάταξης, όντας σε δύσκολη θέση δήλωνε ότι εφαρμόζει την εγκύκλιο του υπουργείου και ότι η πυροσβεστική διάταξη είναι από άλλο υπουργείο. Σε παρατήρησή μας ότι ο νόμος είναι για την ασφάλεια των μαθητών και αφορά όλα τα εκπαιδευτήρια αρκέστηκε να μας προτρέψει να το λύσουμε μόνοι μας…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος