FOLLOW US: facebook twitter

Πληρώνονται οι συνδεδεμένες για τα ζωικά την Παρασκευή 21/5

Ημερομηνία: 20-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Από Παρασκευή (21/5/2021) μεσημέρι αναμένεται να φαίνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου.

Κύκλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφεραν στον ΑγροΤύπο ότι ο Οργανισμός πληρωμών είναι έτοιμος ήδη έτοιμος να καταθέση εντολή πληρωμών αλλά θα πρέπει η σχετική απόφαση να πάρει ΦΕΚ (δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης). Για αυτό θα γίνει τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, για το αιγοπρόβειο κρέας καθορίζεται το ύψος συνδεδεμένης στο ποσό των 10,53 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο. Για το βόειο κρέας καθορίζεται το ύψος συνδεδεμένης στο ποσό των 140,8 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Ακόμη σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα ακολουθήσει τον Ιούνιο η πληρωμή συνδεδεμένης των ειδικών δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους (80 δικαιούχοι).

Τα υπόλοιπα βασικής, πρασινίσματος και εκκαθαρίσεις προγραμμάτων ΠΑΑ (βιολογικά κ.α.) η πληρωμή τους αναμένεται να γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Στο μεταξύ δόθηκε παράταση στο ΟΣΔΕ λόγω της καθυστέρησης που είχαμε φέτος στην κατάθεση των αιτήσεων. Η σχετική απόφαση, που αναμένεται να πάρει ΦΕΚ το επόμενο διάστημα, αναφέρει ότι θα μπορεί να γίνεται υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) μέχρι 22 Ιουνίου χωρίς πρόστιμα.

Πηγή: agrotypos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος