FOLLOW US: facebook twitter

Τηλεδιάσκεψη για τα δάνεια με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου

Ημερομηνία: 20-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων των Πυρόπληκτων Νομών

Με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων των Πυρόπληκτων Νομών και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη με θέμα “Δάνεια με Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου: Κοινή επιστολή Επιμελητηρίων Πυρόπληκτων Νομών”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, η κα Αλαμπάση Θεώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Νομικής Υποστήριξης και Συμβούλων καθώς και οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας, o Κωνσταντίνος Λεβέντης, Ά Αντιπρόεδρος, ο Άρης Τυλιγάδας, Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Γιάννης Τρουπής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Γιάννης Παναρίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, και ο  Βαγγέλης Ξυγκώρος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ο αποκλεισμός πληττόμενων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2, επειδή τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέθηκε από πλευράς του Ειδικού Γραμματέα ότι η ένταξη των πυρόπληκτων δάνειων λόγω της εγγύησης του δημοσίου αντιβαίνει σε Ευρωπαϊκούς νόμους.

Τα Επιμελητήρια επίσης έθεσαν το θέμα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και αποφασίσθηκε το συγκεκριμένο αίτημα να υποβληθεί μέσω των Ευρωεπιμελητηρίων καθότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες του νότου.

Στην συνέχεια έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τον νέο νόμο ρύθμισης 4738/2020 με τον συνοπτικό τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία» όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης έως 240 δόσεις.

Η πλατφόρμα για τον συγκεκριμένο νόμο θα ανοίξει την 1 Ιουνίου του 2021 και αμέσως μετά το Επιμελητηριο θα πραγματοποιήσει σχετική ημερίδα και θα ιδρύσει γραφείο ενημέρωσης των επιχειρηματιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος