FOLLOW US: facebook twitter

Αντίθετοι οι κυνηγοί με την υποχρεωτική στείρωση

Ημερομηνία: 20-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Αγροτικά, Νέα
Διαμαρτυρία στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου

Την αντίθεσή τους στο μέτρο της υποχρεωτικής στείρωσης των σκύλων, που περιλαμβάνεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, εξέφρασαν χθες το απόγευμα οι κυνηγοί της Ηλείας σε υπαίθρια συγκέντρωσή τους στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου.

Όπως ανέφεραν, πρόκειται για ένα μέτρο που αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί στον αφανισμό των σκύλων, κάνοντας λόγο για διατάξεις αντισυνταγματικές.

Ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, μέλος του ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ και αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων σκύλων.

«Είναι παράλογο νομοσχέδιο και θα μας βρει απέναντι μέχρι τελικής πτώσης. Ακόμα κι αν περάσει από τη Βουλή, θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι να ακυρωθεί. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το κατανοήσει και θα το αποσύρει ή θα το τροποποιήσει». τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΚΣ Πύργου, Γ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι η υποχρεωτική στείρωση είναι παράλογη και ότι θα πλήξει το κυνήγι. «Θα αφανιστούν οι σκύλοι μας και δεν θα μπορούμε να κυνηγήσουμε. Θα υπάρχουν κάποια κέντρα που θα παράγουν σκύλους αλλά δεν θα είναι οι σκύλοι που εμείς θέλουμε για να πάμε για κυνήγι», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΚΣ Αμαλιάδας, ΑΘ. Μούσχοςτόνισε ότι για τα αδέσποτα δεν φταίνε οι κυνηγοί και χαρακτήρισε απαράδεκτο το νομοσχέδιο. Ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Κρεστένων, Παν. Βασιλόπουλος δήλωσε πως με την υποχρεωτική στείρωση διαλύεται μια παράδοση δεκαετιών και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

Η πρόεδρος του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων και Κυνοφιλικού-Κυναθλητικού Ομίλου Ηλεία,ΓεωργιαΖουλινάκη, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο έχει διατάξεις αλληλοαντικρουόμενες και ότι καταστρέφει την κυνοφιλική ιστορία της χώρας, ζητώντας καλύτερη εφαρμογή του ισχύοντος νόμου με τα τσιπάκια.

Ο πρόεδρος φίλων Μολοσσού Ηπείρου, Παν.Θανόπουλοςανέφερε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων είναι πρόφαση και ζήτησε την προστασία των γηγενών φυλών, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Αμαλιάδας, Κ. Μουσάς, έκανε λόγο για απαράδεκτο νομοσχέδιο και χαρακτήρισε «ανωμαλία» την υποχρεωτική στείρωση. Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του ΚΣ Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Αρέστη, ο οποίος ανέλυσε συνοπτικά τους λόγους διαφωνίας της Κυνηγετικής κοινότητας με το νομοσχέδιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος