FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Ρόδος 2-1: Πανηλειακός είσαι!

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Πανηλειακός χειροκρότησε και χειροκροτήθηκε από τους πιστούς φίλους της ομάδας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη από τους «ερυθρόλευκους», που γκρέμισαν την Ρόδο από την κορυφή

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο παθιασμένος Πανηλειακός νίκησε την Ρόδο στον Πύργο με 2-1 και την γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Ένα μεγάλο αποτέλεσμα από τους ερυθρόλευκους, που μετά τις άσχημες εμφανίσεις και βαριές ήττες από Παναργειακό εντός και Αίαντα εκτός, ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, έβγαλαν αντίδραση, έπαιξαν έξυπνα και με πολύ πάθος σε όλο το 90λεπτο, ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος έστησε μαεστρικά την ομάδα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Ρόδο, που είναι μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και η οποία στοχεύει στην πρωτιά και την άνοδο στην Super League 2, έχοντας στον πάγκο της τον πολύ Νίκο Κουρμπανά, που έχει περάσει για λίγο και από τον ερυθρόλευκο πάγκο (σεζόν 2017-2018).

Ο Πανηλειακός μπήκε δυνατά και αιφνιδίασε την Ρόδο με δύο γκολ στα πρώτα 17 λεπτά. Μάλιστα, στο πρώτο γκολ πρωταγωνιστής ήταν ο νεοαποκτηθείς Ιρακινός εξτρέμ, Αλ Μπασάμ, ο οποίος έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Σκόρερς οι νεαροί Αράπι και Καλομοίρης. Στο 20΄ η Ρόδος μείωσε σε 2-1 με τον Τσούτση από μια στημένη μπάλα (κόρνερ), από κει και πέρα όμως, μπορεί να είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά ο Πανηλειακός έκλεισε καλά τους χώρους και οι Ροδίτες δεν είχαν κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 88΄ αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τρόκα για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον επίσης νεοαποκτηθέντα Ντοματά, σε προσπάθεια αντεπίθεσης, και στο 92΄ αντίκρισε την 2η κίτρινη-κόκκινη ο Διαμαντόπουλος για καθυστέρηση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το φιλμ του αγώνα

9΄: Αντεπίθεση Πανηλειακού, ο Αλ Μπασάμ μπήκε από δεξιά πάσαρε στον Αράπι, προσποίηση, σουτ και 1-0.

17΄:  Γύρισμα Π. Τσίγκρηλα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Καλομοίρης με πλασέ το 2-0. 

20΄:  Κόρνερ Μουζακίτη από δεξιά, κεφαλιά Τσούτση, 2-1

30΄:  Σουτ Μουζακίτη από αριστερά, απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρακίτσος

35: Σουτ Π. Τσίγκρηλα από δεξιά μέσα στην περιοχή, άουτ

65: Σουτ Μπαρμπαρούση από δεξιά μέσα στην περιοχή, άουτ

68΄:  Σουτ από δεξιά Καλομοίρη, έφυγε η μπάλα από τα χέρια του τερματοφύλακα Ψιμόπουλου κι έδιωξε προ της γραμμής ο Καταρτζής

80΄: Σουτ Τσούτση από το ύψος του πέναλτι, πάνω από τα δοκάρια, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Ρόδου στο ματς. 

88΄: Απευθείας κόκκινη στον Τρόκα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ντοματά

90΄: 2η κίτρινη στον Διαμαντόπουλο για καθυστέρηση

Από τον Πανηλειακό δεν υστέρησε κανείς, με όλους τους παίκτες να δίνουν το 100%. Ιδιαίτερα μνεία αξίζουν οι αδερφοί Τσίγκρηλα, που με νωπές ακόμα τις μνήμες από την απώλεια της μητέρας τους, έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φιλάθλους (μόλις 200 βρέθηκαν στο γήπεδο αυτή τη φορά).

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Γαλανόπουλος, Διαμαντόπουλος, Μάρκου, Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Μπάλλας, Αράπι (62΄ Κακόγιαννος), Π. Τσίγκρηλας (70΄ Ντοματάς), Καλομοίρης (90΄ Ονουσόνιε), Αλ Μπασάμ.

Ρόδος: Ψιμόπουλος, Τρόκα, Μάγκας (82΄ Τσανάκου), Τσούτσης, Μπαρμπαρούσης, Μουζακίτης (68΄ Χριστοφόρου), Κάμπα, Κανταρτζής, Νικολόπουλος, Τζουανάκης (57΄ Στεργίου), Βογιατζής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος