FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» και για την νέα υπερμεταδοτική μετάλλαξη «Όρθρος»

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:
Viral infection concept. Infectious disease. Flu.

Συνεχείς οι προειδοποιήσεις από την επιστημονική κοινότητα εδώ και μήνες το επικίνδυνο κοκτέιλ λοιμώξεων κορονοϊού, γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV με τη δημόσια υγεία να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έχει βγει εκτός ελέγχου λόγω και των εκατοντάδων εισαγωγών ασθενών με αναπνευστικές λοιμώξεις καθημερινά και με δεδομένες τις σημαντικές ελλείψεις γιατρών εν μέσω επικοινωνιακών μπαλωμάτων από την κυβέρνηση.

Προεξάρχουσες στις αναπνευστικές λοιμώξεις αυτές από τις νέες υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις «Κράκεν» και «Ορθρος» η οποία έχει εντοπιστεί όπως και η πρώτη στη χώρα μας, ενώ οι θάνατοι συμπολιτών μας από την Covid-19 εξακολουθούν να ξεπερνούν τους 20 κάθε μέρα.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα εκ νέου και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αθηνών – Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) τονίζοντας ότι η καινούργια μετάλλαξη ο «Όρθρος» είναι πολύ πιο μεταδοτική από την «Kraken», αφορά το ανώτατο αναπνευστικό και διαρκεί αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες.

«Πιο κάτω από όλη την Ευρώπη οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Μαρίνα Παγώνη επανέλαβε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι οι παραπάνω υποπαραλλαγές θα προσβάλλουν ασθενείς μέχρι και τον Μάριο με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Εξήγησε πως είναι λάθος η Ελλάδα να βρίσκεται «στους εμβολιασμούς του κορονοϊού πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη στον μέσο όρο», όπως επίσης τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών για τη γρίπη «χωρίς δικαιολογία», , την ώρα μάλιστα που έχει αρθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Ως εκ τούτου απεύθυνε έκκληση τους πολίτες να εμβολιαστούν. Σε ό,τι αφορά τους ιούς σε ανήλικους, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος