FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Νίκη Τραγανού 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί

Ημερομηνία: 21-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το χθεσινό παιχνίδι στον Πύργο με πρωταγωνιστές τους Δ. Κολοτούρο, Τζανέτο, υπό το βλέμμα του Μπάλλα.

Η Νίκη Τραγανού πήρε ισοπαλία στον Πύργο στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ, κόντρα στον αγχωμένο Πανηλειακό

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Πανηλειακός και Νίκη Τραγανού, χθες στον Πύργο, στο πρώτο ματς των ημιτελικών των πλέι-οφ της Α1 DUOMO-MONK, αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, παρουσία 400 περίπου φιλάθλων, μεταξύ αυτών και 30 από το Τραγανό. Ένα αποτέλεσμα που ικανοποίησε περισσότερο την ομάδα του Τραγανού, καθώς αν αξιοποιήσει την έδρα της (κερδίσει) στον επαναληπτικό στο Τραγανό, θα πάρει αυτή την πρόκριση στους τελικούς των πλέι-οφ. Ο αγχωμένος Πανηλειακός θέλει πλέον να μην ηττηθεί στο Τραγανό, και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας η σειρά πάει σε τρίτο παιχνίδι στον Πύργο, ενώ με νίκη στο Τραγανό οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τους τελικούς.


Καλύτερη η Νίκη στο α΄ ημίχρονο

Η Νίκη Τραγανού, που είχε στον πάγκο τον Δημήτρη Βατσή, καθώς ο Αλέξης Γαλάνης βρίσκεται σε καραντίνα λόγω Covid-19, ήταν καλύτερη στο α΄ ημίχρονο, πήρε το κέντρο, πίεσε ψηλά και απείλησε δύο φορές μέχρι το 25΄ την εστία του Καπετανάκη, με τον Φώτη Καλογερόπουλο. Στο 2΄ ο νεαρός μέσος μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε λίγο άουτ και στο 25΄ από σέντρα του Γαργαρώνη, έκανε πλασέ στην κίνηση, αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, λίγο άουτ. Ο Πανηλειακός στο α΄ ημίχρονο φάνηκε ελάχιστα, μόλις μία φορά, στο 27΄, όταν ο Έλιοτ δέχτηκε κάθετη μπαλιά και σούταρε άουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Στο 35΄ η Νίκη σε σέντρα-σουτ από δεξιά του Γεωργιόπουλου, η μπάλα «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.


Ανέβηκε ο Πανηλειακός στο β΄ μέρος

Στην επανάληψη ο Πανηλειακός άλλαξε σχηματισμό. Ο Γκρίλλας μπήκε στη θέση του εξτρέμ Μπατζακόπουλου, πήρε θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, και το σύστημα έγινε 4-4-2, με Έλιοτ και Π. Τσίγκρηλα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πανηλειακός κέρδισε τη μεσαία γραμμή με τον αεικίνητο Γκρίλλα και έγινε σαφώς πιο επιθετικός. Στο 65΄ ο Έλιοτ μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε με τη μπάλα να εξοστρακίζεται στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αντωνόπουλου, στην πρώτη μεγάλη φάση των ερυθρολεύκων στο ματς. Και δύο λεπτά μετά έγινε το 1-0. Ο Π. Τσίγκρηλας εφόρμησε από δεξιά, έκανε το γύρισμα, δημιουργήθηκε σύγχυση στο κέντρο της άμυνας της Νίκης και ο Γκρίλλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Έξι λεπτά μετά, όμως, η Νίκη ισοφάρισε με έναν πρώην παίκτη του Πανηλειακού, τον Σταύρο Δαλαβούρα. Ο έμπειρος μέσος έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Καπετανάκη, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πανηλειακός πίεσε για το νικητήριο γκολ και στο 75΄ ο Π. Τσίγκρηλας υπό πίεση δεν μπόρεσε να σκοράρει με γυριστό σουτ, μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος. Στο 80΄ σέντρα Μπάλλα, κεφαλιά του Π. Τσιγκρηλα πέρασε λίγο άουτ και στο τελευταίο δεκάλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις (εξίμισι λεπτά), με τον Πανηλειακό να έχει ανεβεί ψηλά, η Νίκη βρήκε χώρους να απειλήσει.
Στο 84΄ σουτ έξω από την περιοχή του Δ. Κολοτούρου απέκρουσε σε κόρνερ στο αριστερό του «Γ» ο Καπετανάκης και στο 90΄ από σέντρα του Γιάννη Κασσιανού από αριστερά γυριστό του Νικολόπουλου από τη γωνία της μικρής περιοχής, απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Καπετανάκης και κράτησε το 1-1.
Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι Κολόκας, Τζανέτος, Δημάκης, Γκρίλλας, Καπετανάκης και από τη Νίκη οι Ι. Κασσιανός, Δαλαβούρας, Κ. Κολοτούρος, Γαργαρώνης, Δ. Κολοτούρος.


Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Δ. Τσίγκρηλας (70΄ λ.τρ. Κανάνι), Κολόκας, Κωτσάκης, Δημάκης, Μπάλλας, Έλιοτ (82΄ Μάζης), Π. Τσίγκρηλας (87΄ Τσαγκάρης), Τζανέτος (87΄ Κακόγιαννος), Μπατζακόπουλος (46΄ Γκρίλλας).

Νίκη Τρ.: Αντωνόπουλος, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Δ. Κασσιανός, Γαργαρώνης, Δαλαβούρας, Ι. Κασσιανός, Καλογερόπουλος (62΄ λ.τρ. Νικολόπουλος), Δ. Κολοτούρος (90+΄ Σαραντούλιας), Γεωργιόπουλος, Ραυτόπουλος (90΄ Τσέλα).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος