FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Κεραυνός Βρίνας 0-0: Ύψωσε τείχος η Βρίνα!

Ημερομηνία: 28-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Έλιοτ να προσπαθεί-μάταια- να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο Πανηλειακός δεν κατάφερε να διασπάσει την συμπαγή άμυνα του Κεραυνού, που ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Για την 13η και προτελευταία αγωνιστική της Α1 DUOMO-MONK, ο Πανηλειακός έφερε το Σάββατο λευκή ισοπαλία με τον αξιόμαχο Κεραυνό Βρίνας, στο Στάδιο Πύργου και μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στον 2ο Όμιλο θα παίξει με τη Νίκη Τραγανού στα ημιτελικά των πλέι-οφ, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.
Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν μέτρια εικόνα, είχαν συντριπτικά την εδαφική υπεροχή, αλλά δημιούργησαν λίγες κλασικές ευκαιρίες, μην μπορώντας να διασπάσουν την συμπαγή άμυνα του Κεραυνού, που σε δύο-τρεις περιπτώσεις ο γκολκίπερ Σάκης Φιλιππόπουλος φώναξε «παρών». Ο Κεραυνός στάθηκε άριστα αμυντικά, με τον Δημόπουλο στο κέντρο της άμυνας να καθαρίζει ουκ ολίγες φάσεις, όπως και ο Βουρλούμης που ήταν ο δεύτερος στόπερ αλλά και ο νεαρός Δούφας που γινόταν τρίτο στόπερ όταν έκανε επίθεση ο Πανηλειακός. Και στο β΄ ημίχρονο, που ο Πανηλειακός όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε όλο και πιο ψηλά ψάχνοντας το γκολ, οι “μελανόλευκοι” του Κώστα Δρακόπουλου ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα.
Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τον Κεραυνό στο 14ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του ταλαντούχου 14χρονου μέσου, Γιώργου Δρακόπουλου, κεφαλιά του Τσίχλη η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καπετανάκη. Στο 27΄ κεφαλιά του Έλιοτ από κόρνερ του Γαλανόπουλου, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια και στο 36΄ από σέντρα του Γαλανόπουλου κεφαλιά του Τζανέτου δεν ανησύχησε τον Φιλιππόπουλο (στα χέρια του η μπάλα). Στο 44΄ μακρινό σουτ του Κανάνι, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, στην τελευταία φάση του α΄ μέρους.
Στην επανάληψη ο Πανηλειακός πήρε μέτρα στο γήπεδο κι έγινε πιο πιεστικός, ενώ ο Κεραυνός έψαχνε γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 53΄, σε αντεπίθεση του Κεραυνού, σουτ του Τσίχλη λίγο μέσα από την περιοχή μπλόκαρε εύκολα ο Καπετανάκης και στο 58΄ σουτ του Τζανέτου από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Φιλιππόπουλος με διπλή προσπάθεια στην πρώτη μεγάλη φάση του Πανηλειακού στο ματς. Στο 65΄ ο Πανηλειακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κακόγιαννου από τον Τσίχλη, και σωστά ο Σφυρής δεν υπέδειξε παράβαση. Στο 69΄ νέα αντεπίθεση του Κεραυνού, σουτ του Κιάμου μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Καπετανάκης και στο 75΄ νέα φάση για τον Κεραυνό όταν ο Δρακόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε αδύναμα υπό την πίεση του Κωτσάκη και ο Καπετανάκης μάζεψε εύκολα.
Στο 79΄ ο Γαλανόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Κακόγιαννος έπιασε δυνατή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Φιλιππόπουλος απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ, στην δεύτερη σπουδαία φάση του Πανηλειακού στο ματς. Το κόρνερ εκτελέστηκε, σύγχυση στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Τζανέτο που πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φιλιππόπουλου, στη μεγαλύτερη ερυθρόλευκη ευκαιρία στο 90λεπτο.
Στο επόμενο λεπτό πλασέ του Έλιοτ μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στο 84΄ ο Κεραυνός απάντησε στα δοκάρια με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από 30 μέτρα του Τζίβα που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα, με τον Πανηλειακό να εκφράζει παράπονα στο τέλος στον διαιτητή Σφυρή για το μόλις 1΄ 55΄΄ που κράτησε καθυστέρηση.


Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι, Δ. Τσίγκρηλας, Κωτσάκης, Δημάκης, Γκρίλλας (46΄ Κακόγιαννος), Μπάλλας, Τριανταφύλλης (72΄ Μάζης), Τζανέτος, Έλιοτ.

Κεραυνός: Φιλιππόπουλος, Τζίβας, Τσίχλης (81΄ Γουργούλης), Αγκόλι, Βουρλούμης, Τσιλιβήτας, Κιάμος, Δημόπουλος, Μουπφούκι (89΄ Γκολφίνος), Δρακόπουλος (78΄ Πρίνος), Δούφας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος